Mikor kezdjük a házi szennyvízhálózat tervezését?

Írta:  2015.10.14.

A házi szennyvízhálózat tervezés megkezdésének feltétele, hogy megépüljön az utcában a közcsatorna és az ingatlanhoz tartozó házi bekötővezeték is, valamint sor kerüljön azok műszaki vizsgálatára és az ún. geodéziai bemérésre.

 

A méréseket követően állnak majd a szolgáltató rendelkezésére ugyanis azok a műszaki adatok – a bekötőcsatornák helye és mélysége –, melyek ismeretében az ingatlantulajdonosok megkezdhetik a házi hálózat terveztetését.

Ezen az oldalon folyamatosan tájékoztatást adunk azokról az utcákról, területekről, ahol az ingatlanok házi szennyvízhálózatának tervezési munkái megkezdhetők.
A terveket – amelyeket tervezői jogosultsággal rendelkező szakemberrel szükséges elkészíttetni – a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Ügyfélszolgálatára kell majd benyújtani.

Fontos információ, hogy a lakosok számára lehetőség nyílik arra, hogy házi szennyvízhálózat megtervezését és kiépítését önkormányzati garanciával a XVIII. kerületi Városgazda Nonprofit Zrt-től rendeljék meg.

A házi hálózat kiépítésére az FCSM által engedélyezett tervek birtokában kérhetünk árajánlatot a Városgazdától. A Pestszentlőrinc-Pesztszentimre Önkormányzat kiemelt feladatának tartja, hogy a többlépcsős, szigorú előírásokhoz és engedélyekhez kötött házi rákötés megvalósításában komoly segítséget nyújtson az érintett családoknak.
Ezért lehetőséget biztosít arra, hogy az érintett ingatlantulajdonosok a Városgazdától egy csomagban, garanciával rendeljék meg a házi rákötéssel kapcsolatos munkákat.

Mit foglal magában a „rákötési csomag”, és milyen előnyökkel jár a lakosok számára? Ha a helyi Városgazdát bízzuk meg a házi hálózattal kapcsolatos munkák elvégzésével, teljes körű szolgáltatást kapunk, amely magában foglalja a csatorna tervezését, valamint a hálózat kivitelezését a szükséges anyagokkal együtt.
A tervezéshez, kiépítéshez szükséges engedélyeztetéssel sem kell bajlódnunk, hiszen a rákötési csomag részeként a Városgazda térítésmentesen vállalja a kapcsolódó ügyintézést, a szükséges dokumentumok beszerzését is.

A házi szennyvízhálózat építése során a legfontosabb szempont, hogy az elkészült rendszerünk hosszú távon, megbízhatóan működjön.