Közlekedési változás a csatornázási munkák miatt

Írta:  2013.09.19.

A 93-as busz végállomását áthelyezik

A XVIII. kerületben a Szemere István téren csatornázási munkát végeznek, emiatt a teret szakaszosan lezárják, a 93-as buszok Szemere-telep vasútállomás végállomását ideiglenesen áthelyezik. A 100-as autóbuszok napközben sűrűbben indulnak.

Kedden reggel újabb alacsonypadlós autóbusz állt forgalomba, ezúttal a 183-as autóbusz vonalán, Pestszentlőrincen, a Szarvas csárda tér és Szemeretelep vasútállomás között.
A Van Hool A330-as típusú autóbuszt használtan vásárolta a BKV, és az ősz folyán a budapesti igényeknek megfelelően újították fel a 12 méter hosszú, klimatizált utastérrel rendelkező buszt. A 19 tonna össztömegű, 28 ülő- és 79 álló utas befogadására alkalmas jármű meghajtásáról az Euro-3-as normának megfelelő MAN D 0836 LOH 6 típusú, 206 kW (280 LE) teljesítményű motor gondoskodik. A buszba ZF 5HP 502-es automata sebességváltót építettek be.

A BKK-nál kiemelt cél Budapest buszparkjának megújítása. A BKK létrejötte óta több mint 100 darab alacsonypadlós busz állt forgalomba, a műszaki okú járatkimaradások száma ennek köszönhetően felére esett vissza egy év alatt. A buszpark megújítását célzó programot idén tovább folytatják: 159 darab új busz állt forgalomba a nyár elején, de párhuzamosan folytatják a használt, de jó állapotú alacsonypadlós buszok forgalomba állítását is, mely elsősorban a 20-23 éves Ikarusok szükségszerű felújítását váltja ki.

BKK Info