Hírek (14)

A főváros egyik legjelentősebb környezetvédelmi beruházása ért véget október 21-én. Tarlós István és Ughy Attila Pestszentimrén beszélt a csatornázási projektről.

A 41. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében Pestszentlőrincen és Pestszentimrén. A kerületben összesen 90 kilométernyi csatorna épül 2015-ig.

A 38. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében Pestszentlőrincen és Pestszentimrén. A kerületben összesen 90 kilométernyi csatorna épül 2015-ig.

Az önkormányzat kiemelt ügyként kezeli a szennyvízelvezetés modernizálását, ezért a lehető legtöbb területen próbál segítséget nyújtani az érintett családoknak.

A helyi vállalkozóknak a csatornázási munkákban való részvételét szeretné elősegíteni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII. kerületi tagcsoportja.

A pestszentlőrinciek számára tartott lakossági fórumot a szeptember 20-án megkezdődött csatornázási munkálatokról az önkormányzat.

Támogatja a felsőoktatásban tanuló, szociálisan rászoruló fiatalokat az önkormányzat. A szeptember 25-i képviselő-testületi ülésen szó esett ezenkívül új patikák létesítéséről és a csatornázási költségek mérsékléséről is.

Az építkezés után élhetőbb és szerethetőbb lesz kerületünk

Hosszú előkészületek után szeptember 20-án a ferihegyi Szemere István téren ünnepélyes keretek között elindult a BKISZ-program (Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése) kivitelezése. A projektindítón Tarlós István főpolgármester a fejlesztés nagyságáról, Ughy Attila polgármester pedig az idáig vezető útról, és a biztató reményekről beszélt.

A 93-as busz végállomását áthelyezik

A XVIII. kerületben a Szemere István téren csatornázási munkát végeznek, emiatt a teret szakaszosan lezárják, a 93-as buszok Szemere-telep vasútállomás végállomását ideiglenesen áthelyezik. A 100-as autóbuszok napközben sűrűbben indulnak.

Pestszentlőrincen napokon belül, Pestszentimrén októberben kezdődik a munka

A fővárosi csatornázási fejlesztés szeptember 20-án kerületünkben, a Szemere István téren kezdődik meg. A projektindítóra várják a kerület polgárait is. A tervek szerint a Pestszentlőrincet érintő fejlesztésről október 2-án 18 órakor lakossági fórumot tart az önkormányzat. Pestszentimrén október végén rajtol a beruházás, és ezt megelőzően ott is lakossági fórumon lehet majd tájékozódni a tervekről.