Lehetőség a helyi vállalkozásoknak

Írta:  2013.10.14.

A helyi vállalkozóknak a csatornázási munkákban való részvételét szeretné elősegíteni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII. kerületi tagcsoportja.

A helyi vállalkozóknak a csatornázási munkákban való részvételét szeretné elősegíteni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII. kerületi tagcsoportja. Erről Erdődy Viktor, a tagcsoport elnöke beszélt az október 8-i vállalkozói fórumon.

– Elképzelésünk szerint a helyi vállalkozók a telken belüli csatornázási munkákat végeznék. Mivel ezek nincsenek közbeszerzési eljáráshoz kötve, hanem a lakosság önmaga rendelheti meg, nincs akadálya annak, hogy egy általunk ellenőrzött listából válasszanak szakembereket – mondta Erdődy Viktor.
Ez azért is volna előnyös, mert kialakulhatna egy ajánlási rendszer, amelynek segítségével a vállalkozások később is több megbízáshoz jutnának, de jól járnának a lakosok is.
– A kamarai tagsággal rendelkező cégeket tudnánk ajánlani. A megrendelők számára garancia volna az, hogy ezeket a vállalkozásokat ellenőrizni tudjuk, így biztosan olyasvalakivel kötnének szerződést, aki ért is ahhoz, amit csinál – emelte ki az elnök.

3400 0

A fórumon Ughy Attila polgármester a csatornázási munkálatok megkezdése mellett röviden beszámolt az FTSZV Kft. által üzemeltetett Cséry-telepen történt iszapszennyezés ügyében folytatott vizsgálatokról és a kerület adósságállományának a csökkenéséről is. Ez utóbbiról szólva kiemelte, hogy a kerület jelenlegi vezetősége által folytatott feszes gazdálkodásnak köszönhetően a korábbról megörökölt csaknem 12,5 milliárd forintos adósságállomány idén június végére mintegy 8 milliárd forintra apadt. A polgármester azt is elmondta, hogy a fennmaradó tartozás még jelentősebb csökkenése vagy akár megszűnése érdekében az önkormányzat tárgyal a kormánnyal egy adósságkonszolidáció lehetőségéről.

P.A.