Kapaszkodni kell!

Írta:  R.F. 2018.05.13.

Nem mondható, hogy jó heteket hagyott maga mögött a BLSZ I. osztályában szereplő pestszentimrei futballcsapat, a PSK.



Nem, mert gyengére sikeredett az imrei focisták áprilisa. Az elmúlt négy fordulóban – április végéig – mindössze egy győzelmet szereztek, s három vereség áll a nevük mellett.
Nézzük, mi történt ezeken a találkozókon…

017 CB copy
A 21. fordulóban a REAC volt az ellenfél. Az egykor szebb napokat megélt rákospalotai ellenfél magabiztosan – hogy ne mondjuk, megalázó különbséggel – verte hazai pályáján a PSK-t. A 8-0-s végeredmény sejteni engedi, hogy nem volt sok esélyük az imreieknek. A következő körben a 43. sz. Építők következett, s újabb vereség, ezúttal is idegenben. A 3-0 azt jelentette, hogy az alsóházba, annak is a kieséstől veszélyeztetett csapatai közé került a PSK.
Némi vigaszt az nyújthatott, hogy a 23. fordulóban, otthon, szoros meccsen 3-2-re verték a Budafoki MTE-t. Az áprilisi befejezés sem volt dicsőséges, mert hazai pályán a TFSE-től kapott ki a kerületi csapat. A Testnevelési Egyetem játékosai biztosan nyertek 4-0-ra. Innen várhatta a májusi folytatást a PSK.
A 25. forduló után nem volt „szép” a tabella. Az imreiek a 12. helyről készülhettek a folytatásra öt győzelemmel és öt döntetlennel, ami mellé 15 vereség társult. A bajnoki hajrának tehát úgy vághattak neki a PSK futballistái, hogy tudták: minden meccsük élet-halál kérdése lesz…
A május 5-én rendezett 26. fordulóban a Vízművek csapatát fogadta az együttes, s ért el 1-1-et.