Új pálya, új otthon

Írta:  R.F. 2018.05.13.

Már a következő évet várják a Malév SC íjászai.

Megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli idén a Malév SC sok-sok sikert elért íjászszakosztálya, amely büszke lehet a múltjára, és reményekkel telve várhatja a jövőt. Erről beszélgettünk Siteri Sándorral, a szakosztály vezetőjével és edzőjével.

DSC00096 copy

– Nem nevezhető általánosnak, ha valaki az 55. életéve után is nagy terveket sző.
– Egy szakosztály életében ez a kor nem jelenti azt, hogy semmittevésre ítéltetik. Ilyenkor jöhetnek el akár a legszebb évek.
– Ha már a kort említi… A szakosztály tán legismertebb sportolója, a moszkvai olimpián helyezett Nagy Béla az idén ünnepli a 75. születésnapját, s ahogy hallom, egészségesebb, mint a fénykorában.
– Erre csak rábólintani tudok. 2000 óta tagja a szakosztálynak, példaképe a fiataloknak, rendszeresen látogatja az edzéseket, úgyhogy, köszöni, jól van, s természetesen nem feledkezünk meg róla, megünnepeljük a születésnapját.

Terem Eb, sikerekkel


– Azokat az íjászokat is dicséret illeti, akik szép sikereket értek el a februári terem Európa-bajokságon Budapesten, amelyen hihetetlen létszámú mezőny indult.
– Először mi is tartottunk attól, hogy tudjuk „lelövetni” a 24 ország 473 versenyzőjét, de sikerült, nem kis örömünkre. A kerületiek közül Kakas István, a tavalyi világjátékok győztese és Balogh Mátyás Eb-aranyat szerzett, a többiek közül Gajdos Márk Csaba ezüst-, Kulcsár Lili pedig bronzérmes lett.
– Ilyen szép sikerek után akár hátra is dőlhetnének, ha nem állnának költözködés előtt.
– Jó otthonunk, szeretett környezetünk van a Vilmos Endre Sportcentrumban, de csak kicsit „sírunk”, mert nagyobb területünk lesz, egy 120 x 72 méteres pálya, kiváló körülményekkel.


Csodás otthonuk lesz


– Hol találták ezt a „minőségi cserét”?
– A Thököly úti SZAC-pálya mellé megyünk, ha minden igaz, a jövő év első felében, s az önkormányzattól, a Városgazdától és a Budapest Airporttól is kapunk segítséget. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz az új otthonunk.

EIAC dobogósok copy
– Biztosan szép, de mivel tudni való, hogy az íjászat nem tartozik a legfelkapottabb sportágak közé, hányan lesznek, akik használják majd az új lőteret?
– Az íjászat mindig is népszerű volt, s ma az is. A mi szakosztályunkba például 35-en járnak rendszeresen, és 15 sportolónak van versenyengedélye. Tizenhárom éves kortól várjuk a gyerekeket, akiket egy év múlva már csodás körülmények között fogadhatunk.

Szép karrier előtt


– Ez volt a reklám, tegyük hozzá, a jogos reklám, mert a malévosok több kiváló lövővel dicsekedhetnek…
– Négy válogatott íjász is van a szakosztály tagjai között. A felnőtteknél a már említett Kakas Istvánon túl Gajdos Márk Csaba előtt áll szép jövő, míg az ifjúságiak közül Balogh Mátyásra és Kulcsár Lilire várhat szép karrier.
– Tavaly közép-európai kupát rendeztek. Várhatunk-e vendégeket a térségből ebben az évben is?
– Nem, mert az idén a költözködés jelenti a legnagyobb versenyt. Ha ezen túlleszünk, hívunk majd vendégeket. Ha másért nem, hát örömünkben.