Mester László: „Jó az irány”

Írta:  K.Gy. 2019.10.12.

A korábbi polgármester a civil életről és a változó kerületről.

 

„Ebbe az irányba kellene továbbhaladni” – foglalta össze a helyi ügyekről alkotott véleményét Mester László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre korábbi polgármestere. A ma is népszerű közéleti személyiség szerint előnyére változott a kerület.

 7. 1. Mester Pátria VSZ 1804 copy

Visszavonult a politikától, ma már a civil életben, a Pátria Páholy Egyesület vezetőjeként igyekszik részt venni Mester László a kerületi közösség formálásában. Az ismert közéleti személyiség 1994-től négy cikluson át volt Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere. 2006-tól az MSZP parlamenti frakciójának vezetőhelyetteseként dolgozott, 2014-ben azonban kilépett a pártból, és független jelöltként indult a polgármesteri mandátumért. Ma már nem foglalkozik közvetlenül politikával.
– Ma már elsősorban a civil élet foglalkoztat – mondta. – Az egyesületet 2010-ben alapítottuk, sok ismerős ember a tagja, a célunk pedig a közösségépítés, a közösségszervezés. Bárkit szívesen várunk a sorainkba.
Mester László úgy látja, hogy a XVIII. kerület sokat változott, és előnyére.
– Korábban alvóvárosnak nevezték, vagyis olyan településnek, ahova csak este, a munka végeztével járnak haza az emberek – mondta. – 1950-ig előváros volt, aztán sorra épültek fel a lakótelepei, ami sokarcú városrésszé tette, de a kertvárosi jellegét meg tudta őrizni. Az én polgármesterségem alatt parkvárosnak neveztük, és örömömre szolgált, hogy a 2010-től működő városvezetés is szívügyének tekintette továbbvinni ezt a gondolatot. Ráadásul a koncepciót sikerült átvinni a lakótelepekre is, így parkos, zöldfelületekben gazdag lakókörnyezetek jöttek létre. Talán ezért is szeretnek sokan ezeken a lakótelepeken élni.
A korábbi polgármester üdvözölte a kerületben zajló változásokat.
– Maga az arculat is sokat változott. A Kossuth tér szerintem Budapest egyik legszebb tere, komoly eredménynek tartom a Lakatos-lakótelep tavának megtisztítását és a környék rendezését. Régi álom volt ez is. Nemrég pedig kialakítottuk a Jubileumi teret, amit szeretnénk tartalommal megtölteni. Sok minden történik, szépen változik a kerület.
Bár Mester László ma már nem politizál, véleménye azért van a közélet eseményeiről. A közelgő választás apropóján a nemrég létrejött ellenzéki összefogással kapcsolatban így fogalmazott:
– Sok ismerős van ebben az összefogásban, ahogy a jelenlegi városvezetésben is, olyan közéleti személyiségek, akikkel korábban én is együtt dolgoztam. Remélem, hogy a választások után létrejövő városvezetés tovább gazdagítja és fejleszti a kerületet.