Vonatozás népdalra

Írta:  G.A. 2019.09.25.

A földre helyezett kispárnák látványa magyarázattal szolgált arra, hogy milyen rendezvényre is várja a vendégeit a Pestszentimrei Könyvtár szeptember 20-án.

 

A földre helyezett kispárnák látványa magyarázattal szolgált arra, hogy milyen rendezvényre is várja a vendégeit a Pestszentimrei Könyvtár szeptember 20-án. Bizonyára mindenkinek beugrott, hogy ez a délután az apróságoké.

gyermekkoncert

gyermekkoncert2

 

Sokszor leírhatatlan, hogy milyen hatással van a zeneszó a gyermekekre, de minden örömük az arcukra van írva. A FSZEK Pestszentimrei Könyvtárban tartott gyermekkoncert előadója Molnár György gitáros, zeneszerző – sőt hatvan percre pótapuka is –, Lackfi Johanna bíboros hangú énekes és a cajon dobon kísérő Kormány Bendegúz volt.

A kortárs magyar irodalom – Lackfi János, Varró Dániel, Szabó T. Anna – és francia költők Molnár György által megzenésített versei csendültek fel, amelyekből nem egyet a kicsikből verbuválódott kórus kísért. Két dal kiemelése nem a véletlen műve: a Lackfi János Tejbegríz című és Varró Dániel Oá oá, böm, böm, böm kezdetű versére nagyon beindultak mind a hangszálak, mind a táncos lábacskák.

Az alkalmanként szigorú, alkalmanként engedékeny ügyeletes apának, Molnár Györgynek nem volt egyszerű dolga a huszonvalahány kisgyerek kordában tartásával, ám szerencséjére a kísérő szülőkkel nem volt gondja, ők az egész előadás alatt csak ülve csápoltak.

Az előadók a kívánságok teljesítésével sem maradtak adósak, ám a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalra elindított vonatozás őket is meglepte, arról nem is szólva, mennyire meglepődött volna Demjén Rózsi, ha ő is ott lett volna az előadáson…

(A fotókat Czímer Tamás készítette)