Kihagyhatatlan gyermeknap Imrén

Írta:  B.Z. 2019.05.28.

A múlt és a jelen lelt egymásra a Hősök terén.


A hivatalos rendezvényeket megelőzően egy nappal, május 25-én tartotta a Hősök terén felújított játszótéren a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság és Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata közösen a gyermeknapot.
Kívánni sem lehetett volna alkalmasabb időt, mint amilyen Pestszentimrén, a frissen felújított és átadott Hősök terei játszótéren a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket fogadta. Itt már a hivatalos gyermeknapot megelőzően vidámságban és jókedvben lehetett része azoknak, akik ezt a szombati programot választották, s ha ez sem volt elég, még másnap is ünnepelhettek a Bókay-téri rendezvényen.
A szüleikkel máskor is ide járó, önfeledten játszadozó gyerekek bizonyára észre sem vették a megújult körülményeket, de a szülők és nagyszülők talán nyugodtabbak lehettek azzal, hogy nem kellett annyira óvni a kisebb-nagyobb esésektől a kicsiket, mert az újítások révén nagy valószínűséggel puhára estek. Ezen a szombati napon a pestszentimreiek érdeklődése akkora volt, hogy a játszótér teljes kihasználtsággal működött.

Gyermeknap Pestszentimrén 10

Gyermeknap Pestszentimrén 9

Gyermeknap Pestszentimrén 11

Gyermeknap Pestszentimrén 12

Gyermeknap Pestszentimrén 13


A szervezők jóvoltából a szokásos játszóeszközök ezen a napon kiegészültek egyéb programokkal és lehetőségekkel is. Ilyen volt többek között a négy kerületi gyermekintézmény, a Napsugár és tagóvodája, a Gyöngyszem, a Zöld liget és a Vackor óvodák ügyességi játékainak helyszíne is, ahol a gyerekek kipróbálhatták különböző képességeiket.
Mint azt Szabóné Karácsonyi Hajnalka elmondta, a pestszentimreiek évről-évre többen jönnek el a gyereknapra. A Napsugár Óvoda és Napvirág Tagóvoda intézményvezetője hozzátette, hogy az imrei óvodák mindig szívesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a programot tartalmasabbá tegyék. Ezért már hagyományosnak mondható, hogy az óvodák készülnek mozgásos jellegű játékokkal, amelyekkel a programkínálatot gazdagítják. A családok pedig örömmel nyugtázzák, hogy ezen a napon is itt vannak az óvónénik.
A megszokott homokozón, hintákon, mászókákon és csúszdákon kívül ezen a napon ugrálóvár és a szokottnál is nagyobb csúszda várta az érdeklődőket a játszótéren. A legnépszerűbb talán a pónilovaglás volt, amelyért valamennyit sorban kellett állni, valamint az első programok között szerepelt az arcfestés is, hogy azután egész napra kitartson a színes új arc.