A hétköznapok szürkeségét színezi át

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.05.16.

Nagy Ernő művésztanár kiállítása nyílt meg május 6-án a Rózsa Művelődési Házban.

Nagy Ernő a képzőművészettel 17 évesen került kapcsolatba Debrecenben, a nagy múltú Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör és Szabadiskolában. Az itt megszerzett inspiráció és tudás térítette el a vendéglátós pályától a festészet felé.

ne1

A Nyíregyházi Főiskolán rajztanári diplomát szerezett, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen tanult színdinamikát.

A tanítás mellett folyamatosan alkot, és képezi magát, elvégezte a Magyar Képzőművészeti Egyetem mester szakát, elmélyítve a rajzi és térábrázolási ismereteit.

A Nemzetközi Akvarell Szövetség magyar tagozatának tagja 2015-től. Munkáit Budapesten és vidéki városokban, önálló és csoportos kiállításokon mutatta be.

ne2

– Az akvarell az utóbbi néhány évben került az érdeklődési körömbe, a kihagyott papír fehér villanásai, a színek lágy összeomlása, a színek lazúros átfedései lírai alkatomhoz megfelelő kifejezési forma – mondta Nagy Ernő. – Mindig feszültség teljes várakozással töltve kezdek neki a képek festéséhez, az alkotás közben kiadom az érzelmeimet, és remélem, a hétköznapok szürkeségét kicsit átszínezhetem.

A kiállítást Varga Ferenc festő-, és médiaművész nyitotta meg, Szentgallay Szonja, a Brassó Utcai Általános Iskola tanulója fuvolán működött közre.

A tárlat június 2-ig tekinthető meg a Rózsa Művelődési Házban.

(Fotó: Varga László)