„Díjnyertes” mondat

Írta:  Róth Ferenc 2018.12.05.

Mindenkinek ajándék volt a kórusmuzsika a Rózsában.

 

Advent első vasárnapja alkalmából Örülj! Beteljesedett! címmel jótékonysági egyházzenei koncertet rendezett a Hetednapi Adventista Egyház és az ADRA Adventista Fejlesztési és Segélyalapítvány december 2-án a Rózsa Művelődési Házban. A koncert hallgatósága igazi adventi hangulatban részesülhetett.

adv1

adv2

A nagy érdeklődés már egy órával a koncert kezdete előtt érzékelhető volt a Rózsában, mert akkor kezdtek érkezni a muzsikát szerető vendégek. Az Új Advent Kórus tagja, a főszervező Amotáné Benkő Noémi elmondta, hogy harmadik alkalommal rendeznek adventi jótékonysági hangversenyt, s mivel az első két alkalommal nagy volt az érdeklődés, bíznak abban, hogy nem lesz ez másként az idén sem.

Építeni kell…

A koncert fővédnöke Galgóczy Zoltán alpolgármester volt, és részt vett az eseményen Henter Barna, a Hetednapi Adventista Egyház lőrinci gyülekezetének lelkésze is.
Az alpolgármester kiemelte:
– Közösségeket kell építeni szűkebb pátriánkban, s az ilyen eseményeknél nem is lehetne szebbet, felemelőbbet találni.

 


– Úgy látom, nem kell aggódnunk, mert egyre érkeznek a vendégek, ami azt jelzi, hogy a zene és a jótékonyság iránt is megvan a „kereslet”.
Igaza volt, mert amikor megkezdődött a koncert, telt ház volt a Rózsában.


Feketéék és Rádiék


De mitől is volt jótékony a rendezvény, ezúttal kiken próbáltak segíteni a bevétellel?
Amotáné Benkő Noémi elmondta, hogy a kerületi védőnők és gyermekorvosok ajánlása alapján választották ki azokat a gyermekeket, pontosabban a családjukat, amelyeknek örömöt és átmeneti nyugalmat adhatnak a koncertből befolyó összeggel, amelyet közvetlenül a koncert után ki is osztottak a két családnak.
– Az idén a Fekete és a Rádi családra esett a választás, így ők részesülhetnek a forintokból, amelyek természetesen a kicsik orvosi ellátásához és gyógykezeléséhez járulnak hozzá. Tudjuk, csepp lesz ez a tengerben, ráadásul egy alkalmat jelent, miközben nekik naponta kell szembenézniük a nehézségekkel, amelyek bizony lelket próbálók is. Mi így tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy legalább néhány szép napot szerezzünk nekik karácsony táján.
A hallgatóságot a kristálytisztán zengő énekléssel megörvendeztető Új Advent kórus „végigszaladt” a zenetörténeten, hiszen a XII. századtól a XXI. századig szerepeltek művek a repertoárjukban.

 

Ők – és csak ők…


Természetesen ott voltak a „kedvezményezettek” is, a Fekete és a Rádi család.
Az előbbiben a kis Koppány Csaba a második jövevény, ami ki is derülhetett, mert a nővére, Emese lendülettel és hangerővel élte meg a koncert előtti perceket, ami jelezte: ő aztán teljesen egészséges…
Sajnos nem így a babakocsiban békésen alvó 14 hónapos öccse, akiről az édesanya elmondta, hogy koraszülöttként súlyos betegséggel jött a világra, s a megszületése után a kórházban fertőzést is kapott.
Érdemes leírni a mosolygós, a világba őszinte boldogsággal tekintő édesanya egyik, a gyermekét óvó optimizmust sugárzó mondatát:
– Amikor kiderült, hogy a teljesen egészséges lányom után Koppány Csaba betegséggel jött a világra, elhatároztuk, hogy csak a jót halljuk meg vele kapcsolatban, mert csak így indulhatunk neki az életnek.
Mi meg csak annyit tehetünk hozzá ehhez, hogy ha van „díjnyertes” mondat, akkor ez az…