Meríthetünk a kincsestárból

Írta:  G.A. 2019.10.03.

Az Idősek Világnapját ünnepelték a Rózsa Művelődési Házban.

Én a nagyimat az év minden napján ünneplem! - jegyezte meg egy fiatal vendég a Rózsa Művelődési Házban az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepség kezdetét megelőzően október 2-án.

Sokan egyetértettek a fiatalember mondatával, ám az ENSZ 1991-ben október 1-jét nyilvánította hivatalosan az Idősek Világnapjává.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata ezen alkalomból köszöntötte a kerület idős lakosait olyan érzékenységgel, ahogy egy szerető unoka is tenné.

A beköszönés első gondolatai Zsoldos Imrétől származnak: "Száguldva vágtat, rohan az idő, sorra váltják egymást föl a hetek, minden nyár gyorsabb, mint az előző, az időnek nem mondhatsz „állj meg”-et..."

VAA 0257 copy

VAA 0299 copy

 

Az ünnepség résztvevői Ughy Attila polgármester köszöntőjének első mondataiból értesülhettek az örömteli és igen friss hírről: - Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata nevében az idősek tanulási, önképzési lehetőségének biztosítása, a hagyományőrzésre és a nemzedékek közötti kapcsolatépítésre helyezett hangsúly elismeréseképpen oklevelet és plaketett vehettem át Prof. Dr. Kásler Miklóstól, az Emberi Erőforrások Miniszterétől és Pogácsás Tibor államtitkártól ma délelőtt a Pesti Vigadó dísztermében. Köszönet munkatársaimnak és mindenkinek, akik munkájukkal, lelkesedésükkel nagyban hozzájárultak a miniszteri elismerés kiérdemléséhez, majd többek között így folytatta köszöntőjét Ughy Attila: - Egy egészséges, jól működő közösségben az idősek tapasztalataira, meglátásaira, tanácsaira és bölcsességére a fiatalok mindig biztosan támaszkodhatnak, és ebből a kincsestárból meríthetnek lendületet a soron következő feladatok teljesítéséhez.

Az ünnepi rendezvény vendégei között köszönthettük Dömötör István és Szarvas Attila alpolgármestereket, dr. Holové Zsolt Györgyöt, a Humánszolgáltatási Iroda vezetőjét. Az alpolgármesterekre a Sáfár Mónika és Bardóczi Attila színészek a 60-as 70-es 80-as évek hangulatát idéző „egypercesek", „sztorik” és „slágerek” című előadását követően még szép feladat várt. Sorról-sorra araszolva, ajándékcsomaggal kedveskedtek a Somogyi László, Gyöngyvirág, Életfa Szociális Szolgálat, illetve a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület és a Rózsa Nyugdíjasklub ellátottjainak, tagjainak. Az ünnepi rendezvényt gazdag kínálatú állófogadás zárta.