Bukovina a székely bálon

Írta:  Városkép 2019.02.20.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Márton Áron Dél-pesti Székely Kör a pestszentlőrinci székely bált.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Márton Áron Dél-pesti Székely Kör a pestszentlőrinci székely bált. A február 16-i eseménynek a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke, Illés Tibor volt a vendége.
Igyekeznie kellett annak, aki részt akart venni az idei bálon, mert a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva már januárban az utolsó jegyek is elfogytak. A negyedszer is a Rózsa Művelődési Házban tartott bál igazi határtalan esemény volt, hiszen Székelyföldről és Kárpátaljáról egyaránt érkeztek vendégek.

12. A. Székely bál VAA 3733 copy

12. A. Székely bál VAA 3708 copy

12. A. Székely bál VAA 3741 copy

12. A. Székely bál VAA 3720 copy


A résztvevőket köszöntő Lévai István Zoltán alpolgármester éppen azt hangsúlyozta, hogy az ilyen civil programok töltik meg tartalommal a magyarság határokon átívelő összefogását, amelyet az önkormányzat is igyekszik támogatni, részben a testvérvárosi kapcsolatokon, részben a hasonló programokon keresztül.

Székely szabadság


A Márton Áron Dél-pesti Székely Kör idén is készül a március 10-i Székely Szabadság Napjára. A zuglói Hősök terén 16 órakor tartandó programon a kör tagjai és támogatói közösen vesznek részt. A rendezvényt várhatóan az Ismerős Arcok együttes fellépése színesíti.


A hajnalig tartó bálon a székelyudvarhelyi TIFF együttes sokszínű zenét játszott, a közkedvelt dallamok mellett népzenei ritmusok is felcsendültek.
– Az a célunk, hogy mindenki megtalálja a számára kedves dalokat, ezért esett a választásunk idén rájuk – mondta Balogh Katalin, az est főszervezője. – Ehhez a sokszínűséghez kapcsolódik a bukovinai székelyek meghívása is, akik a táncaikat is a színpadra vitték. Reményeink szerint november elején egy jótékonysági estet is tudunk majd tartani, amelynek díszvendége Böjte Csaba testvér lenne.