Másodszor játszottak az Imre Kupáért

Írta:  Puskás Attila 2016.05.09.

Mintegy 80 asztaliteniszező melegített május 7-én reggel a pestszentimrei Sportkastélyban, hogy részt vegyen a II. Imre Kupa elnevezésű versenyen.

Mintegy 80 asztaliteniszező melegített május 7-én reggel a pestszentimrei Sportkastélyban, hogy részt vegyen a II. Imre Kupa elnevezésű versenyen. Az indulók között voltak valódi amatőrök, a játékot már csak hobbiszinten űző egykori élsportolók, illetve olyanok is, akik még jelenleg is versenyszerűen úzik ezt a sportágat.

pp1
Az indulókat ennek megfelelően különböző kategóriákba sorolták, így három csoportban zajlottak le a az önkormányzat és a Pestszentimrei Pingpongosok Sportegyesület szervezett egynapos torna egyéni és páros küzdelmei.
A megnyitón Lévai István Zoltán alpolgármester, a verseny fővédnöke úgy fogalmazott, hogy öröm látni a nagy érdeklődést, és reményét fejezte ki, hogy a második Imre Kupát követni fogja majd a harmadik és a többi is, és ezáltal hagyománnyá válik ez a verseny.

pp2
A verseny díszvendége volt Volper László. A három életműdíjjal kitüntetett mesteredző, korábbi szövetségi kapitány már a bemelegítést is nagy figyelemmel kísérte.
- Öröm látni együtt ennyi asztalitenisz-barátot, akik közül, ahogy láttam, sokan a legmodernebb mozdulatokat, ütésfajtákat is ismerik és eredményesen használják – dicsérte meg a versenyzőket a legendás szakember.
A Sportkastélyban 69 egyéni induló és 18 páros küzdött a győzteseknek járó kupákért és az érmekért, de ami ennél is fontosabb, valamennyien a közös szerelem, a pingpong öröméért játszottak.

pp3