Mosolycsalogató dallamok

Írta:  Csernai Mariann 2016.02.03.

Kezdődhet a mulatság címmel adott koncertet Halász Judit január 30-án a Rózsa Művelődési Házban. Az örök fiatal énekesnő még ma is a gyermekek kedvence.

Halász Judit színésznő, énekesnő csaknem öt évtizede szórakoztatja a fiatalabb és az idősebb korosztályt. Generációk nőttek fel a dalain, szülők és gyermekek vele együtt énekelték a magyar költők verseinek megzenésített sorait, és szinte megszámlálhatatlan színdarabban, tévéjátékban és filmben élvezhettük a játékát. Véleménye szerint sikerének titka csupán annyi, hogy odafigyel az emberek, főként a gyermekek viselkedésére, reakcióira, megfigyeli, hogy mi érdekli a hallgatókat, vagy mivel lehet felkelteni az érdeklődésüket. A valódi odafordulás mellett pedig játékosság, humor, fantázia és sok-sok szeretet jellemzi őt és a dalait. Ennek is köszönhető, hogy koncertjei után még most is sok gyermek vár rá, hogy elmeséljen nekik egy-egy történetet vagy megossza velük a „titkát”.

hj

A Kezdődhet a mulatság című produkcióban Halász Judit a családi ünnepekről énekelt, többek között az anyák napjáról, a nagyi neve napjáról és egy esküvőről. A színvonalas koncerten olyan különleges hangszereket is megszólaltattak, mint a magyar duda, a tangóharmonika vagy a bendzsó. Az új dalok mellett azért nem maradtak el a régi kedvenc slágerek sem, amelyeket minden gyerek kívülről tud már. Műfajteremtő előadásával Halász Judit kétségkívül most is rengeteg gyermek arcára csalt mosolyt.