Ízületkímélő új tanév

Írta:  G.A. 2019.09.10.

Felújított tornateremmel várta a tanévkezdő diákokat a Kapocs iskola.

A hosszú nyári szünetet követően több álmos szemre számítottunk szeptember 2-án a Kapocs Magyar–Angol Két Tannyelvű Általános Iskola évnyitó ünnepségén. A valóság egész más volt: az üde, izgatott tekintetek láttán az az érzés alakult ki az emberben, hogy ebbe az iskolába szeretnek járni a gyerekek.

kapocs1

kapocs2

kapocs3

kapocs4

Egy-egy tanévkezdet új élményeket, barátságokat és tudásszerzési lehetőségeket kínál, és ha már újdonságokról beszélünk, be kell mutatnunk a Kapocs iskolában az évnyitót követően átadott tornatermet, annak új járófelületét.
Váradiné Szép Emese intézményvezető már az ünnepi köszöntőjében felhívta a figyelmet a későbbi tornaterem-látogatásra. Az önkormányzat felismerte, hogy az elöregedett burkolat cseréje amellett, hogy biztonsági, egészségvédelmi feladat, jelentősen fokozza a sportolási kedvet is. A hatvan elsős tanulón túl mindenki más is kíváncsian ismerkedett az új sportparkettával.
A kerületben számos ilyen típusú fejlesztésen vagyunk már túl, ám maradjunk most a Kapocs iskola tornaterménél. A szálkákban is bővelkedő régi, fél évszázados padlóburkolatot egy csillogó-villogó sportparketta váltotta fel a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakmai közreműködésével. Akadtak látogatók, akik mezítlábasan is próbára tették a járófelületet, és kedvező tapasztalatokról számoltak be. Ám elrejtve a sportpadlók minőségével kapcsolatos tudásom hiányát, álljon itt a kivitelező ismertetője:
„A tornaterem régi burkolata egy homokba ágyazott párnafákon lévő sportparketta volt. A parkettaréteget felbontottuk, majd lokálisan a meglévő alépítményt javítottuk és szinteztük. Erre helyeztük rá a Graboplast Strong Air nevű, 22 milliméter vastag tölgy rustic sportparkettáját, amelyre pályavonalazást is készítettünk.”
A tartós és biztonságos, porc- és ízületkímélő sportparkettarendszer többféle sportolási lehetőséget nyújt a gyerekeknek a testnevelésórákon.