Most már szívesebben fordul a busz

Írta:  K.Gy. 2019.09.04.

Megújult a Benjámin utcai végállomás Pestszentimrén.

Nemsokára egy egészében megújult autóbusz-végállomás fogadja a pestszentimrei utasokat a Benjámin utcai buszfordulóban. A fontos közlekedési pont elhanyagolt volt, és – főleg a téli estéken – rendkívül kellemetlen volt a világítás nélküli környéken közlekedni. Sok gondot okozott a rossz aszfaltozás miatt felgyülemlett csapadékvíz is. Mindez most megoldódik az önkormányzat beruházásának köszönhetően.

csabafi1

csabafi2

Egy festékszóróval összefújt autóbuszváró, kitöredezett járda, elhanyagolt gyep és esténként világítás nélküli terület – így festett Pestszentimrén a Benjámin utcai buszforduló. A helyzet ma már egészen más: egy megújult végállomás fogadja az utazó imreieket.

Fontos csomópont

– Meglehetősen elhanyagolt volt ez a terület, annak ellenére, hogy fontos közlekedési csomópontról van szó – magyarázta Csabafi Róbert, az Alacskai úti lakótelep, Erdőskert és Újpéteritelep önkormányzati képviselője. – Az önkormányzat lépett, magára vállalta a terület rendezését, és egy modern igényeknek megfelelő buszvégállomást sikerült kialakítani.
A Városkép hasábjain már korábban is szó volt arról, hogy fontos szerepet tölt be az imreiek életében két buszjárat: a 184-es és a 284E. Ezek adnak közvetlen kapcsolatot a kőbánya-kispesti csomóponthoz, vagyis ezekkel érhető el a metró és a vonat is. A kerület külsőbb részeiben élők e két busszal érhetik el Pestszentimre központját, Pestszentlőrincen a Szarvas csárda téri csomópontot, a Thököly úti sportcentrumot és a temetőt is. Mindkét járat végállomása itt, a Benjámin utcai fordulóban van, nem mindegy tehát, milyen körülmények között várakoznak, illetve hova érkeznek az utasok.

Új városközpont

Pestszentimre 2011 óta folyamatosan megújul. Éppen ideje volt, hiszen számos fejlesztésre évtizedek óra vártak a helyiek. Ilyen volt a csatornázás, amelynek során a leghosszabb hálózat épült ki a fővárosban a BKISZ-program keretében, és ilyen volt a városközpont megújítása is: többek között közösségi terek és sportlétesítmények létesültek, illetve újultak meg, parkok csinosodtak, sok-sok év után újra piac nyílt a városrészben, most pedig éppen egy újabb nagy beruházás zajlik a Nemes utca és a Vasút utca találkozásánál, ahol a zöldfelület és a gyalogos infrastruktúra fejlesztése mellett parkolók épülnek, enyhítve a városközpontba érkező autósok parkolási gondját.

3567 négyzetméter

A Benjámin utcai fejlesztéshez kapcsolódó munkák a befejezésükhöz közelednek, s a beruházás keretében 3567 négyzetméter területet rendeznek. A kitöredezett, meggyűrődött járdákat felújították, ahol pedig nincs járda, oda építettek. A végállomáson új buszvárót létesítettek, utcabútorokat helyeztek ki, hogy a várakozás kényelmesebb legyen, fákat telepítettek, s az ágyásokba virágokat ültettek. Végül, de nem utolsósorban: a buszforduló és környezete világítást is kapott.
Információink szerint megoldják a felgyülemlő víz elvezetését is, amivel párhuzamosan öntözőrendszert is kialakítanak a növények locsolásához.