Mozgás – varázs

Írta:  Róth Ferenc 2019.04.23.

Több mint húsz éve „olimpiáznak” a kerületi óvodások.


Óvodások vették birtokba április 12-én a Pestszentimrei Sportkastélyt. Itt rendezték meg ugyanis a Mozgásvarázs Ovis Olimpiát. Huszonegy kerületi óvoda 210 gyermeke versenyzett egymással a különleges sportnapon.

„Jövendőmondó” szavakkal nyitotta meg Ughy Attila a kicsik által nagyon várt rendezvényt.
A polgármester kiemelte: biztos abban, hogy nem egy s nem két olyan gyermeket lát most a küzdőtéren, akikkel felnőttkorukban majd mint kiváló eredményeket elérő sportolókkal találkozhatunk.
– Ha nem lesznek élsportolók, az sem baj, mert akkor is az egészségükre vigyázó, azt megőrző, sokat mozgó felnőttek válnak belőlük.


Hangos volt a lelátó is


Ezt követően a kicsiké lett a „pálya”, hogy bebizonyítsák az érthetően lelkes és hangos hozzátartozóiknak: kiválóan felkészültek az „ötkarikás játékokra”, vagyis a kerületi óvodák által az önkormányzat támogatásával szervezett sportnapra.

VAA 7138 copy

VAA 7168 copy

VAA 7186 copy


A Mozgásvarázs házigazdája immár hatodszor volt az Eszterlánc óvoda, amely a Szivárványtól vette át ezt a szerepet.
Örömmel vállalják az ezzel járó feladatokat, s a miértre Egyed Gabriella intézményvezető adta meg a „hangos” választ. (Azért ilyet, mert nem lehetett halkan beszélgetni, hiszen az olimpia az olimpia, ott hangosan kell szurkolni...)


Évente új akadályok


– Szívesen csináljuk, mert nekünk, óvónőknek, is élményt ad ez a nap. Az elképzeléseink szerint jövőre ismét „megpályázzuk”, szívesen leszünk újra házigazdák. Mondhatom ezt a kollégáim nevében is, akik, láthatja, mind a harminchárman eljöttek, hogy segítsenek, szurkoljanak.
Így lehetett ezzel a másik húsz intézmény ovisa és óvónője is, mert a világ leghangosabb sportcsarnokává tették a Sportkastélyt. Elkelt volna akár a füldugó is…
– Sorversenyekről van szó, ezek a lehető legizgalmasabbak a gyerekeknek, mert minden feladatnál mindenki szerephez jut. A legnagyobb fejtörést az okozta, hogy milyen újdonságot találjunk ki, hogy legyenek olyan akadályok is, amilyenekkel még nem találkoztak korábban – mondta az óvónő.
Úgy tűnt, jól törték a fejüket a felnőttek, mert a versenyszámok során látható volt a hihetetlen lelkesedés, a mindent a győzelemért hangulat.


Mindenki nyert


Felvetődhetett a nézőben, hogy melyik óvoda lehet majd a győztes… A számolgatást Egyed Gabriella oszlatta szét, mondván, ezen az olimpián nincsen győztes, de vesztes sincs. Nem, mert nincsenek sem elsők, sem másodikak, sem utolsók.
– Csak legek vannak, mégpedig annyi, ahány óvoda benevezett. Magyarán, mindegyik kap elismerést, ami lehet kupa, lehet érem, de akár édesség is.
Íme, kedves felnőttek, a Sportkastélyban bemutatták, miként lehet megrendezni a világ legdemokratikusabb olimpiáját…