A tánc örök…

Írta:  R.F. 2019.10.16.

Jubileumához, tízedik alkalmához érkezett a kerület egyik kiemelt sport(os) rendezvénye, a Táncos Fesztivál.

Jubileumához, tízedik alkalmához érkezett a kerület egyik kiemelt sport(os) rendezvénye, a Táncos Fesztivál, amelyre évről-évre egyre többen érkeznek, bemutatva, hogy mit sem ér az élet mozgás, ütem, ritmus, vagyis tánc nélkül. Nem véletlenül ültek sokan a lelátókon, akikből vastapsot csalt elő a látvány, a produkció.

tanc1

tanc2

tanc3

tanc4

A táncot mindig „el lehet adni” – derült ki október 13-án a Sportkastélyban, amelynek a lelátóit, ha nem is zsúfolásig töltötték meg az érdeklődők, de azt el lehetett mondani, hogy „jó sokan” voltak a lelátókon, élvezve a látványt, s mi tagadás, élvezhették is. A kiváló mozgáskultúrával megáldott táncosok, ahogy mondani szokták, „ellopták a show-t”, minden szempár őket követte. Odaszögezték a nagyérdeműt a székekhez.

De hogyan jutott el eddig a fesztivál, amelynek a „fejlődéstörténete”, s a jelene is bizonyítja: jövőre sem kell lasszóval fogni a nézőket, hogy gyertek már be…

A fesztivál két szervezőjét, Szikes Péternét és Bereczky-Balázs Nikolettet arról kérdeztük, vajon miként futott be ily szép karriert ez az esemény?

-Nem tegnap volt, állították mindketten, hiszen 2010-ben került sor az első Táncos Fesztiválra, ami után nem volt kérdéses, hogy lesz folytatás. Befutottak, betáncoltak a kerület életébe…

Volt is, van is, mert ma már több vidéki színhelyről, s a fővárosból is jelentős figyelem kíséri a táncos lábak csodás lépéseit. Ma már azzal büszkélkedhetnek a szervezők, hogy 13 csapat küldte táncparkettre a lánykáit, hölgyeit a Sportkastélyban.

-Büszkék lehetünk a kerületi utánpótlásra – állították a hölgyek.

S valóban, amikor elkezdték felsorolni a „géppuska-lábú” csapatokat, s azok parketten is bemutatták a tudásukat, bizony, volt mit papírra vetni.

Az „örökkévalóság” kedvéért írjuk le, hogy mely kerületi egységeket tapsolhatott meg oly lelkesen a közönség.

Itt volt a Dance City Canter, a P.L. Team Dance Studio, a Gloriett SE, s a Zumba Vikivel elnevezésű hölgykoszorú is.

Megtudtuk a szervező hölgyektől azt is, hogy az ifjú tehetségek felfedezésén túl az is lényeges, hogy a legfiatalabbaknak, a gyerekeknek jó példával szolgáljanak, s a mozgás által már most magas szintre emelkedjen a mozgáskultúrájuk.

Elnézve a csapatokat, nem is lehetett más a véleménye a táncokban gyönyörködőknek, mint hogy tartsanak ki sokáig, őket követően pedig jöjjenek el a következő generáció legügyesebbjei.

Az elmúlt vasárnapi Toncos Fesztivál indulói, résztvevői pedig csak megerősíthették mindenkiben, azt, amit nagyjából már úgyis mindenki tudott.

A tánc örök…