Táncfesztivál a Sportkastélyban

Írta:  Temesi László 2018.10.30.

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg október 22-én a Nemzetközi Táncos Fesztivált a pestszentimrei Sportkastélyban.

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg október 22-én a Nemzetközi Táncos Fesztivált a pestszentimrei Sportkastélyban, ahol egymást érték a hazai és külföldi táncegyüttesek, köztük kerületiek is. A közönség a legkülönbözőbb táncstílusok között csemegézhetett.

VAA 7123 copy

VAA 7129 copy

VAA 7176 copy

VAA 7243 copy

-Nagy örömünkre az idén is sok csapat jelentkezett, hogy bemutassa tánctudását, tánc iránti szeretetét – köszöntötte a táncegyütteseket és a nézőket a házigazda és egyben műsorvezető, Fazekas Jácint, majd sorra jöttek a táncosok. Köztük láthattuk, például, a Dance City Center tánciskola tagjait, akik évek óta biztos pontjai a pestszentlőrinci táncéletnek. Az iskola fő profilja a jazz és a musical, amelynek alapjaival már az ovis korosztály is megismerkedhet a felnőttek mellett, és egy éve működik a gyermek musical színészképzés is. Rajtuk kívül láthattuk még a másik lőrinci csapatot: a PL. Team Dance Studiót, amely 16 éve alakult a Bókay-kertben, és szintén az ovis kortól a felnőtt korig, kezdőtől a haladóig táncolhatnak.

Megindító volt látni a Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttest és a Napsugár Anna Zenei Jeltánc Társulatot. A siket Napsugár Annát jól ismerik kerületünkben, mert többször fellépett már Pestszentlőrincen és Pestszentimrén önállóan, valamint az általa vezetett együttessel. Ő az egyetlen magyar szakvizsgát tett hivatalos jeltáncművész!

A fesztivál záróakkordjaként a táncegyüttesek közös táncra invitálták a nézőket. A rendezvényen összesen 12 tánccsoport mutatkozott be tíz különböző táncstílusban, csaknem 300 fellépővel! A rendezők, Szikos Péterné és Bereczky-Balázs Nikolett lapunknak elmondták, hogy a fesztivál célja változatlan: népszerűsíteni a tánckultúrát, bemutatni a táncos mozgás sokoldalúságát és lehetőséget biztosítani a fellépőknek a tapasztalatcserére.

-A fesztivál nem verseny, de célja még, az említettek mellett, a szakmai munka erősítése – tették hozzá és lapunkon keresztül (is) szeretnék megköszönni az önkormányzatnak a jelentős támogatást.