Körzeti megbízotti iroda nyílt a Gyömrői úton

Írta:  Puskás Attila 2015.11.18.

Az erzsébet-bélatelepiek kényelmét szolgálja, és a biztonságérzetüket növeli a november 13-án átadott új rendőrségi körzeti megbízotti iroda. Ennek köszönhetően újabb szolgáltatást érhetnek el a lakóhelyükön a XVIII. kerület centrumától távol élők.

ir1

Ughy Attila polgármester rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy egy olyan településrészen, amelyet vasútvonal és a Gyömrői út választ el a központtól, különösen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy az ott élők ne érezzék magukat hátrányos helyzetben.

ir2
– A közigazgatási és hivatali központtól távol is biztosítani kell ugyanazokat a szolgáltatásokat és ugyanazon a színvonalon, mint a település más részein – mondta, hozzátéve, hogy e folyamat része a körzeti megbízotti iroda megnyitása az Ezüstfenyő Nappali Szolgálat Gyömrői út 178. szám alatt lévő épületében. – Egy ilyen helyen, ahova naponta gyámolításra, gondozásra szoruló emberek járnak be, különös jelentősége van ennek. Ebben az idősek alkotta közösségben szimbolikus jelentősége van a rendőrség jelenlétének, amely növeli a szubjektív biztonságérzetet is.
A polgármester reményét fejezte ki, hogy a Gyömrői úti iroda is olyan sikeresen működik majd, mint a havanna-lakótelepi és az Imre-házban található rendőrségi pont.
Az iroda átadásán tiszteletét tette Kucsák László országgyűlési képviselő, valamint Lévai István Zoltán és Dömötör István alpolgármester is.

ir3

A körzeti megbízotti iroda egy szolgálati fogadó- és egy pihenőhelyiségből áll. Kékesi András ezredes, rendőrségi főtanácsos, a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat és a kapitányság közötti jó kapcsolatból ismét a lakosság profitál.

Bűnmegelőzés

Dömötör István alpolgármester, aki egyben Erzsébet- és Bélatelep önkormányzati képviselője a legfontosabbnak azt tartja, hogy minél több olyan szolgáltatás legyen elérhető a körzetben, amelyet a központban élők is élvezhetnek.
– Mindenkit biztatok, hogy keresse bátran a körzeti megbízottat problémájával. Remélem, hogy ez az iroda bűnmegelőzésben is fontos szerepet fog játszani.

 

– Egy kényelmes, felújított és minden tekintetben megfelelő épületrészt bocsátott a rendelkezésünkre az önkormányzat. Ez jelentősen megkönnyíti az erzsébet-bélatelepiek életét, hiszen, amíg korábban több átszállással kellett beutazniuk a Szarvas csárda téren lévő kapitánysághoz, addig mostantól a lakóhelyükön fordulhatnak a körzeti megbízottakhoz ügyes-bajos dolgaikkal, kérdéseikkel. Az itt szolgálatot teljesítő kollégák hatékony munkavégzésükkel, rátermettségükkel, kapcsolatteremtő és tárgyalókészségükkel hozzájárulnak a rendőrség jó megítéléséhez és a lakossággal való jó kapcsolat kialakításához.