Lezárult a Klíma Kupa!

Írta:  Városkép 2019.12.19.

 

Összesen tizennégy pestszentlőrinc-pestszentimrei oktatási intézmény vett részt a Klímabarát18 program keretében szervezett Klíma Kupa versenyen.

Összesen tizennégy pestszentlőrinc-pestszentimrei oktatási intézmény vett részt a Klímabarát18 program keretében szervezett Klíma Kupa versenyen. Az óvodák és iskolák két hónapon keresztül oldottak meg klímavédelemhez és fenntarthatósághoz kapcsolódó kihívásokat. Az ünnepélyes díjátadóra december 14-én, szombaton került sor a Pestszentimrei Közösségi Házban.
„Fantasztikus alkotások születettek, minden résztvevő rengeteg kreativitást, elköteleződést és munkát fektetett a versenybe. A feladatok megoldásához összefogtak a gyermekek, szülők, pedagógusok és helyi cégek és közösen gondolkodtak a klímaváltozás hatásairól és a lehetséges megoldásokról” – nyilatkozott a díjakat átadó Petrovai László alpolgármester.

klimabarat18 dijatado w 66

klimabarat18 dijatado w 97

A Klíma Kupán tizenkilenc változatos, izgalmas feladatból választhattak szabadon az intézmények: lehetett otthont építeni kisállatoknak a környezeti sokszínűség megóvásáért, a sétálást népszerűsítendő lépésnaplót vezetni, klímavédő szuperhősöket tervezni vagy épp bevásárlószatyrot varrni régi, kidobásra ítélt alapanyagokból.

A versenyen több mint 1500 gyermek vett részt és több mint 3500 alkotás vagy feladatmegoldás született. A legtöbb pontot elérő óvoda a Pestszentimrei Gyöngyszem Óvoda (I. helyezett), a Pestszentlőrinci Mocorgó Óvoda (II. helyezett) és a Pestszentlőrinci Napraforgó Óvoda (III. helyezett) lett. Az iskolák közül díjat kapott a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola (I. helyezett), a Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola (II. helyezett) és a Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola (III. helyezett). A nyeremények között volt öko-élménynap, fenntartható okosház építő műhelymunka, állatkerti foglalkozás, megújuló energiával működő járműmodellek, és tematikus könyv, DVD és diafilmcsomagok.
A résztvevőket több helyi vállalkozás is támogatta a sikerben. Klíma Kupa partnere volt az ABUD Kft., a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, a Mimó és Csipek és a Visegrad for Sustainability.
A főszervező, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a legszebb alkotásokból februárban kiállítást tervez és beépíti a pedagógusok visszajelzéseit a Klíma Kupa feladatgyűjteményébe: bíznak benne, hogy az intézmények, szülők a jövőben is hasznát lelik majd a kiadványnak és a játékos feladatokon keresztül minél több gyermek tanulhat Földünk megóvásának fontosságáról.
Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

A projekt az Európai Unió támogatásával, a magyar állam tárfinanszírozáásval valósul meg.

szechenyi 2020 logo fekvo color3 infoblokk 2020 KA 3C