Megmutatják az ember jó oldalát

Írta:  B.Z. 2019.07.08.

A július elsején ünnepelt Semmelweis-nap alkalmából a kerületben 4-én adták át az egészségügyben dolgozó szakembereknek az elismeréseket.


A magyar egészségügy napja alkalmából Pestszentlőrinc-Pestszentimrén július 4-én ünnepelték a kitüntetett dolgozókat a Rózsa Művelődési Házban. Az eseményen jelen volt Ughy Attila polgármester, Dömötör István, az egészségügyi területért felelős alpolgármester, Galgóczy Zoltán alpolgármester, dr. Hunyadkürti Szilvia aljegyző, dr. Szebényi Attila, a kerületi egészségügyi szolgáltató ügyvezető igazgatója, valamint a Dél-pesti kórház és az ÁNTSZ vezetői, képviselői.

VAA 4248 copy

VAA 4199 copy

VAA 4264 copy

VAA 4268 copy

VAA 4183 copy


Ughy Attila az ünnepi beszédében elmondta, hogy a kerületünkben már hosszú évek óta hagyomány az egészségügyben dolgozó orvosok, nővérek, ápolók munkájának díjazása a Semmelweis-napon. A polgármester szerint az elismerések átadása minden évben alkalmat nyújt arra, hogy kifejezzük a tiszteletünket mindazoknak, akik a gyógyítómunkát választották élethivatásként.
– Az orvoslás az etika sikertörténete is, amelyben az ókori hagyomány, a tiszta erkölcsi törekvés, Hippokratész öröksége teljesedik ki. Olyan élő, történeti, tudományos, humanista örökség ez, amely a legsötétebb, legszerencsétlenebb pillanatokban is reményt ad, megmutatja az ember jó oldalát – tette hozzá Ughy Attila.
A Semmelweis-díjakat Ughy Attila és Dömötör István adta át az egészségügyben több évtizede végzett lelkiismeretes, kimagasló munkájáért dr. Varga Etelka házi gyermekorvosnak, dr. Erdélyi László vezető főorvosnak, Simon Krisztina és Sági Péterné vezető szakasszisztensnek, Nagy Gáborné, Visnyeiné Teplán Erika, Kádárné Tejfel Mónika és Sallay Gyula asszisztensnek, Tóth Judit és Simon Anikó védőnőnek.
„Mi szívügyünk” elismerő oklevelet vehetett át hét egészségügyi dolgozó, címzetes főorvosi cím használatára pedig hárman lettek jogosultak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezete Klicsu Béláné asszisztenst részesítette kitüntetésben.
A Semmelweis-napi ünnepségen közreműködött Lehotai Miksa színművész, aki Petőfi Sándor Egy estém otthon című versét mondta el, és Mahó Andrea, aki musicaldalokat adott elő.