Tusványos 30

Írta:  Péntek László 2019.07.14.

Már csak pár nap és újra megnyitja kapuit a július 23-28-ig tartó Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

Már csak pár nap és újra megnyitja kapuit a július 23-28-ig tartó Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor , melyet a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács szervez, amely olyan nemzetközi esemény, amely a határokon átnyúló együttműködés és politikai párbeszéd fórumának tekinthető, szembeállítva a magyar és a román szempontokat közérdekű kérdésekben.
A délutáni kulturális, gazdasági, politikai kerekasztal beszélgetéseket, tartalmas esti kulturális programok követik, melyek keretében magyarországi, hazai és helybéli zenekarok, hagyományőrző együttesek, színjátszó csoportok lépnek fel. Esténként olyan minőségi koncerteké a színpad, melynek keretében fellépnek :

 

ÁKOS

INTIM TORNA ILLEGAL,

BAGOSSY BROTHERS COMPANY

NAGY FERÓ ÉS A BEATRICE

MAGNA CUM LAUDE

QUMBY

ANNA AND THE BARBIES

METROPOL

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA

KISCSILLAG

MAGASHEGYI UNDERGROUND 

JÓVILÁGVAN

 


Fontos tudnivalók !
A tábor területén minden nap 16 óráig ingyenes a belépés. A 16 óra előtt kapott karszalag 16 óra után is érvényes. Aki 16 óra után érkezik 20 lejt fizet, de a diákok, egyetemisták, vagy 65 év felettiek 10 lejes kedvezményes jegyet vehetnek. A 16 óra utáni belépő jegyeket a tábor recepcióin, illetve az ahhoz tartozó ellenőrzőpontokon lehet megvásárolni, kizárólag készpénzben és lejben lehet megfizetni, más pénznemet nem fogadnak el. Tusnádfürdő területén bankautomata működik , ahol román valutát lehet felvenni, de a tábor területén is működik bankautomata ha elfogyna a készpénzed. Jegyek elővételben nem vásárolhatók. A tábor területére tilos alkoholos italt bevinni !