Falutalálkozó Körösfőn

Írta:  Péntek László 2019.11.27.

Erdélyi testvértelepülésünk ünnepelt.

A körösfői önkormányzat az idén is megszervezte a falutalálkozót, melyre a helyi lakosok mellett a szervezők szeretettel hazavárták a faluból elszármazottakat is.
A találkozó ünnepi istentisztelettel kezdődött a református templomban, igét hirdetett Károly Károly református lelkipásztor, melyet koszorúzási ünnepség követett a templom mellett lévő I. és II. világháborúban elesett hősök emlékművénél. Az ünnepségen részt vett Csoma Botond romániai országgyűlési képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke, Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Talpas Botond a Kolozs Megyei Képviselők Tanácsának elnöke, valamint helyi közéleti, civil és egyházi szervezetek vezetői. Ünnepi köszöntőt mondott Bodis László polgármester, valamint Vincze Minya István lelkipásztor, a Kalotaszegi Református egyházmegye esperese.

01

02

03

04

05

 


Az ünnepség a Bartók Béla Művelődési házban ünnepi műsorokkal folytatódott ahol felléptek a helyi óvodások, a Kós Károly iskola színjátszó csoportjának tagjai, a Ríszegvirág Néptánccsoport legjobbjai, melyet Budai Ilka Evelin és Jeler Mihály Réka könnyűzenei produkciója követett. Nagy sikert aratott a Kabaré című műsor, melyet a kolozsvári Magyar Opera színművészei – Madarász Lóránt, Ádám János és Elek Gergely – adtak elő. Vacsora alatt a jó hangulatot a magyarországi „Két Zsivány” mulatós fenegyereke, valamint a helyi együttes, Áron és zenekara garantálta.

06

07

08

09

10

11

12

13