Vörösmarty szalagavató Kőbányán

Írta:  T.L. 2018.12.12.

Elrepült egy újabb év és ismét szalagavatóját tartotta a kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium.

 Elrepült egy újabb év és ismét szalagavatóját tartotta a kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium december 8-án, a kőbányai Körösi Csoma Sándor Művelődési Központban. Az érettségi előtt álló két osztály diákjainak megható ünnepsége vidám bálozással zárult a szülők, a rokonok és a barátok jelenlétében.
Az öt évfolyamos osztályokba összesen 43-an járnak, de egy diák, betegség miatt maradt távol élete egyik legfontosabb eseményéről, a többiek ünnepélyesen vonultak be a művelődési központ színháztermébe, ahol Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntő szavai fogadták őket:

vor1

vor2

vor3


-A szalagavatóval lezárjátok életetek egyik legjelentősebb korszakát és egyben megnyílik egy új számotokra. Támaszkodjatok az itt megélt élményekre, hiszen itt tanultátok a közösségi élet szabályait. A gyermeki önfeledt éveket követi majd a céltudatos, felelősségvállalás időszaka. Azt kívánom, hogy gondozzátok azt a gyűjteményt, amelyet zsákotokban innen magatokkal visztek a nagybetűs Életbe. Büszkék vagyunk rátok és az iskolátokra. Most pedig jöhet az utolsó tánc, amely egyben az első kűr! – mondta, de még se tánc, se kűr nem jött, „helyettük” viszont a színpadra lépett Pásztor Józsefné, a tanintézmény vezetője, aki így búcsúzott végzős tanulóitól:
- Köszöntelek benneteket kedves ünneplő végzősök, akik mindannyian a hegycsúcs felé tartotok a lehető legszebb kilátás reményében. Azt gondolom, sokat tettetek már a célért, sokat verejtékeztetek, s ezért jutalmul ma egy kis ízelítőt kaptok a kilátásból. Hisz ez az ünnep ennek az útnak az eddigi legszebb állomása, ahol kicsit megpihenhettek, visszatekinthettek, összegezhettek, sírhattok és nevethettek, ahol köszönetet mondhattok, vagy akár fogadalmat tehettek. Ez az ünnep igazán a Tietek, ti vagytok a rendezői és a főszereplői is. Ti dolgoztatok sokat azért, hogy úgy sikerüljön minden, ahogy megálmodtátok, hogy mindig szívesen emlékezzetek majd rá, ezzel erőt gyűjtve az út további részéhez, aminek végén a teljes kilátás tárul majd elétek. Örülök, hogy vörösmartys diákként álltok most itt a színpadon. Remélem, hogy a biztos alapokhoz szüleitek mellett mi is sokban hozzájárultunk, és tudjátok majd kamatoztatni a tudást, megőrizni a szeretetet, amit iskolánk falai között kaptatok. A mai bállal kezdődő és a bankettal végződő időszak néhány hónap csupán, mégis életetek egyik legfontosabb szakasza. Megígérhetem, hogy nem hagyunk magatokra benneteket, támogatásunkra, segítségünkre számíthattok közös utunk utolsó szakaszán is.

Ezután az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat a diákok ruháira és kezdetét vette a vidám bál.