Jubileumra készül a Széky társaság

Írta:  Bodzay Zoltán 2018.11.11.

Átadták a civil szervezet idei elismeréseit.

Egészen megtöltötték a nagytermet a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság közgyűlésének résztvevői november 8-án a Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK). A hivatalos napirendi pontokat követően Galgóczy Zoltán alpolgármester, Bauer Ferenc, a Városrészi Önkormányzat elnöke és a társaság tisztségviselői átadták az idei Pestszentimréért Díjakat, valamint a Széky Társaság Plaketteket.

szeky1

szeky2

szeky3


A társaság éves tevékenységéről szóló beszámolójában Pándy Tamás visszaemlékezett az elmúlt év eseményeire, illetve szólt a következő esztendei tervekről, amely utóbbi különleges lesz a civil szervezet életében, hiszen 2019-ben már 30. születésnapjukat ünneplik. A társaság elnöke elmondta, hogy a jubileumi évében is felvállalják Pestszentimre megoldásra váró problémáinak felvetését, a megvalósításban való részvételt. Egyben felhívta a figyelmet a november 24-ére szervezett hagyományos Adventi börzére, amely ugyancsak a PIK nagytermében lesz, és amelynek elengedhetetlen része a gyermekek kézműves foglalkozása is.
A társaság közgyűlése a megüresedett helyekre új tisztségviselőket választott, majd az esemény ünnepélyes perceiben Galgóczy Zoltán és Bauer Ferenc, valamint a civil egyesület vezetői átadták az idei díjakat és plaketteket.
Pestszentimréért Díjban részesült Véghely Tamásné, a Kastélydombi iskola igazgatója, aki a pestszentimrei közéletben vállalt szerepéért, kiváló iskolavezetői munkájáért kapta meg a díjat. Meghatározó helyi és országos tevékenységéért, a kerületi egyházakat összefogó munkásságáért, az imrei közéletben és művelődésben betöltött kiemelkedő szervezői és vezetői szerepéért Háló Gyula, a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet lelkipásztora ugyancsak Pestszentimréért Díjban részesült, mint ahogy Papp László, a Pestszentimrei Sportkör sakk-szakosztályvezetője is, aki a sakkoktatás mindennapossá tételéért, a kerületi és iskolai utánpótlás-nevelésért, az ifjúsági korosztály értelmes időtöltésének megszervezéséért kapta meg az elismerést.
A Széky Társaság Plakettjét idén Fürediné Kiefer Edit, Német Gabriella Ágnes, dr. Rákóczi István, Solymosi Tamás és Eitz Nándorné Csom Ildikó vehette át.