Reggeli a bringásoknak

Írta:  P. 2018.09.21.

Péksüteményt, gyümölcsöt és üdítőt kaptak azok a kerékpárosok, akik munkába vagy iskolába menet biciklivel megálltak a pestszentlőrinci Kossuth téren.

Péksüteményt, gyümölcsöt és üdítőt kaptak azok a kerékpárosok, akik munkába vagy iskolába menet biciklivel megálltak a pestszentlőrinci Kossuth téren, ahol szeptember 20-án, a kerületben már ötödik alkalommal várta az önkormányzat és a Magyar Kerékpáros Klub bringás reggelije az érdeklődőket.

bringa1

bringa2

bringa3

- A kerületben sokan és sokat tesznek azért, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, mint alternatív közlekedési módot, illetve a kerékpársportot – mondta el a reggeli kapcsán Kissné Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója. – Egy európai uniós projekt keretében már készülnek a XVIII. kerületet, Soroksárt és Csepelt összekötő kerékpárút tervei. A Bókay-kertben már a tesztüzem zajlik, és hamarosan átadjuk az elkészült BMX-pályát. Ez a pálya is a kerékpár és a szabadidősport népszerűsítését szolgálja. Aki egyszer megtanult kerékpározni, az nem felejti. Korosztálytól függetlenül használható eszköz, és ha valaki idősebb korban ül nyeregbe, ha nem is a versenypályán, de jó szolgálatot tesz a saját egészségének.

A két és fél órás reggeli alatt közel 80 kerékpáros állt meg a Kossuth téren, és közülük többen is regisztráltak az úgynevezett BikeSafe rendszerbe. Ez az országos adatbázis rögzíti a kerékpárok alvázszámát, fényképét és egyéb adatait, így egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a bicikli mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. Az ingyenes nyilvántartásba vételre a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon (Üllői út 438.) havi egy alkalommal van lehetőség. A következő regisztrációs nap szeptember 28-án lesz.