Ugrás a sport felé

Írta:  R.F. 2018.09.20.

Távolugró-gödröt adtak át a Kastélydombi Általános Iskolában.

Kedves hangulatú, sportbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottak szeptember 17-én Pestszentimrén, a Kastélydombi Általános Iskolában. A tanintézmény udvarán ugyanis a Tízpróba Magyarország Kft. pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően új távolugró-gödröt adtak át.

godor1

godor2

godor3

godor4

A diákokon túl elsősorban a testnevelő tanárok voltak érdekeltek az eseményen, hiszen az ő dolguk lesz majd az órákon, hogy megtanítsák a gyerekeknek e klasszikus atlétikai szakág mozgássorát.
Természetesen örömmel vette az „új lakó” jelenlétét Husztiné Zentai Mária testnevelő is, aki elmondta, hogy a tanulók izgatottan várták már, hogy végre birtokba vehessék a távolugró-gödröt.
– Sportosak az imrei gyerekek, szeretik a mozgást, s azt hiszem, ez a létesítmény, ez a kiváló szürkehomokkal feltöltött gödör még közelebb hozza őket a testnevelés órákhoz, s azon belül is az atlétikához. Remélem, így lesz, s akkor a jövő atlétái közül is kikerülhetnek majd néhányan a mi iskolánkból.


Szerep és felelősség


Ez még a jövő titka, az azonban bizonyos, hogy az 1982-ben alapított tanintézmény Pestszentimre egyik legnagyobb általános iskolája, ahol mintegy 400 gyermek kapja meg a tanároktól azokat az alapokat, amelyekre építkezhet majd a további diákévei során.
S hogy miért éppen a kastélydombisok jutottak hozzá a Tízpróba Magyarország Kft. pályázatán elnyert támogatásához?
Erről a „gödöravatón” részt vett Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester, valamint Stájer István, a Decathlon Soroksár igazgatója szinte egybehangzóan mondta, hogy ennek az intézménynek nem kicsi a szerepe és a felelőssége abban, hogy a kerület pestszentimrei részének a tanulói milyen fizikai felkészültséggel és képességekkel lépnek ki az iskola kapuján.


Az első ugrások


Azt ma még nem tudni, hogy esetleg ki lesz közülük a magyar sport meghatározó egyénisége, de az bizonyossággal leírható, hogy az intézmény nyitott a sportra, s a gyerekek bőséggel válogatnak. Véghely Tamásné, az intézmény méltán büszke igazgatója elmondta, hogy délutánonként lehetőség nyílik különböző sportágak megismerésére, elsajátítására.
S most, az új gödörrel, akár az első lépéseket – ugrásokat – is megtehetik a felé, hogy esetleg ugróatléta váljon a legügyesebbekből.


Figyeljék a híradásokat!


Az önkormányzat támogatásával elkészült, mintegy 2,3 millió forintos beruházást minden bizonnyal már a használatba vétel előtt a szívükbe zárták az iskola diákjai és tanárai, Már azért is, mert az utóbbiak közül az egyik tanárnőt meg is ihlette a távolugró-gödör, s verssel köszöntötte az iskola „legújabb tagját”.
A sportot kedvelő pestszentimreiek a jövőben figyeljék a híradásokat, mert a diákolimpia legjobbjai között akár feltűnhet az iskola, meg a legügyesebb atléta neve.