Strandbelépő minden bizonyítvány mellé

Írta:  K.Gy. 2018.05.28.

Két meglepetéssel állt elő a gyermeknapon az önkormányzat.

 

A Bókay-kertben megrendezett gyereknapi fesztivál az önkormányzat hagyományos ajándéka az ünneplő családok számára. Az idén két örömhírt is bejelentett az eseményen Ughy Attila polgármester. az egyik az, hogy minden kerületi diák ajándék strandbelépőt kap majd a bizonyítvány mellé.

20180527 195035

– Az én gyerekkoromban még nem voltak ilyen hangulatos helyek egy fesztivál megrendezésére, mint a mai Bókay-kert – mondta Ughy Attila polgármester, aki a május 27-i Bókay-kerti rendezvényen az esti Alma-koncert előtt köszöntötte a szép számban összegyűlt családokat. Hozzátette: – Akkoriban a Lőrinci Sportcsarnok környékén ünnepeltük a gyereknapot, ahol ilyenkorra már sárgára száradt a fű. Szerencsére ez ma már nem így van.

Beleszólhattak

A polgármesteri beszéd célja azonban természetesen nem a nosztalgia volt. Az önkormányzat két meglepetéssel készült az eseményre. Az egyik az volt, hogy a fesztivál ideje alatt helyi ötletbörzét hirdettek a játszóterekről. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. sátránál a gyerekek szülővel vagy egyedül egész nap részt vehettek egy hat kérdésből álló teszt kitöltésében. A kérdések azt szondázták, hogy melyik játszóteret látogatják a legszívesebben, mennyire elégedettek a hellyel, mennyire tartják azt tisztának, és milyen változtatást javasolnának. Mindez jó alkalom volt arra, hogy az önkormányzat saját cége, a Városgazda Zrt. szakemberei maguktól az érintettektől kapjanak visszajelzést a létesítményekről, és hogy az ötleteket felhasználhassák majd az adott terület alakításakor. A tesztet kitöltők között két tárgynyereményt sorsoltak ki, és azt is megtudhattuk, hogy milyen változtatásnak örülnének a nyertesek a kedvenc helyükkel kapcsolatban: az egyik több olyan eszközt szeretne a Bókay-kertbe, amelyet nagyobb gyerekek használhatnak, a másik kötélpályát álmodott a Havanna-lakótelep játszóterére.

Ingyen a strandra

Amint azt a Városkép is megírta, a Városgazda június 8-án nyitja meg hivatalosan a strandot, de mivel az műszakilag készen állt a nyitásra, a nyárias időjárásra tekintettel a Park uszodába belépőjegyet váltók már a gyereknapon igénybe vehették.

VAA 3803 copy
Az önkormányzat másik meglepetése azoknak is szól, akik nem voltak ott a fesztiválon.
– Hajdan volt strandja a XVIII. kerületnek, aki még emlékszik rá, a Május 1. – emlékeztetett Ughy Attila. – A Bókay-kert strandjával az a célja az önkormányzatnak, hogy újraélessze a strandolás hagyományát a kerületben. Mivel ebben az évben a gyermeknap, a vakáció kezdete és a nyitás közel esik egymáshoz, az önkormányzat minden kerületi diáknak, tehát az általános és a középiskolásoknak is, egy ingyenes strandbelépőt ad a bizonyítvány mellé. Ez bizonyára hozzájárul ahhoz, hogy mindenki kipróbálhassa a létesítményt.

Mi lesz a biziben?

Az önkormányzat ajándékát, az ingyenes strandbelépőt valamennyi diák megkapja, aki kerületi iskolában fejezi be a tanévet, tehát az általános és a középiskolások is. Az ajándék ráadásul „házhoz megy”: ott lesz minden bizonyítványban.


Voltak, akik nem várták meg az ajándék jegyet: ők kihasználták a forró vasárnapot, és az időt a fesztivál forgatagának közelében, de attól elkülönülten, a medence mellett töltötték.

A legjobbak között

Az idei fesztivál jól láthatóan az elmúlt évek legsikerültebb gyereknapjai közé kerül. Ezúttal minden együtt volt: jó szervezés, magas színvonalú és minden korosztályt megszólító színpadi programok, érdekes standok sora, sőt az apukáknál talán még az is, hogy előző este a Bajnokok Ligáját a Real Madrid nyerte, amelynek köztudottan jelentős rajongói tábora van Magyarországon.