Elismerés a jövő kézilabdázóinak

Írta:  R.F. 2018.05.22.

Dobos Imre emlékére alapított díjat a család és a PLER-Budapest.

Mérföldkőhöz érkezett a helyi kézilabdasport. A posztumusz sportérdeméremmel kitüntetett dr. Dobos Imre családja és a PLER-Budapest megalapította a kerület első kézilabdás kiválóságának nevével fémjelzett emlékdíjat, támogatva a klub fiatal tehetségeit.

drdi emlekdij alapitas 4 180508 copy másolata

A kerületi kézilabda krónikája című kiállítás díszletei között írták alá a Pavilongalériában a Dr. Dobos Imre-emlékdíj megalapítását május 8-án. A kerület első többszörös magyar bajnok, 25-szörös válogatott kézilabdázójának, kis- és nagypályás szövetségi kapitányának a nevével fémjelzett kitüntetés szóló okiratot az 1987-ben elhunyt sportszakember lánya, Delyné Dobos Katalin és a PLER Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Milán írta alá.

 

Visszaadni valamit…


A fiatal tehetségek elismerését célzó díj létrehozását a Dobos család felajánlása ihlette. A család az önkormányzat által március 15. alkalmából átadott posztumusz Pestszentlőrinc-Pestszentimre Sportérdeméremmel járó pénzjutalmat a kerületi kézilabdázás szolgálatába kívánta állítani.
Delyné Dobos Katalin elmondta, hogy a felajánlással nem csupán emléket szerettek volna állítani az édesapjának, hanem vissza is akartak adni egy kicsit abból a sok jóból is, amit az élete során a kerülettől kapott.

dr dobos imre M
Kovács Milán hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés a klub számára a felajánlás, s kiemelte azt is, hogy a PLER történetében először részesülhetnek fiatal sportolók olyan szakmai elismerésben, amely Az év utánpótlás-játékosa cím mellett pénzjutalommal is jár.


Az első bajnokin


A kitüntetés minden évben az adott bajnoki szezonban legjobban teljesítő utánpótláskorú játékost illeti meg, akit a korosztályos edzők javaslata alapján jelölnek ki. A díjazott a pénzjutalom mellett oklevelet és kupát, valamint Dobos Imre Életem sportja a kézilabda című könyvét kapja.
A kitüntetést először – a 2017/2018-as idényben nyújtott kiemelkedő teljesítményért – a következő szezon első hazai felnőtt bajnoki mérkőzésén adják át, ünnepélyes keretek között.