Ügyfélbarát önkormányzatok

Írta:  Gönczöl András 2017.04.21.

Az I. fokú önkormányzati adóhatósági feladatokkal kapcsolatos jogértelmezés, joggyakorlat volt a harmadik helyiadó-konferencia témája.

Harmadik alkalommal rendezte meg a XVIII. kerületi Polgármesteri Hivatal a helyiadó-konferenciát április 20-án. A Városháza dísztermében az I. fokú önkormányzati adóhatósági feladatokkal kapcsolatos jogértelmezés, joggyakorlat volt a téma.

VSZ 9375 copy

A huszonhárom budapesti kerületből és az agglomerációból érkező jegyzőket és adóhatósági szakembereket dr. Molnár Ildikó, a XVIII. kerület címzetes főjegyzője, egyben a konferencia fővédnöke köszöntötte:
– Az ügyfélbarát önkormányzatiság egyik biztos alkotópillére a szakmailag jól felkészült, kompetens szakembergárda. A képzések, továbbképzések megteremtik a helyi adóztatásban alkalmazott gyakorlatok bemutatását, és elősegítik azok kontrollját, fejlesztését. Ezek után mi mást is kívánhatnék, mint hasznos tanácskozást.

VSZ 9384 copy
Az adószakma szinte minden területére kiterjedő részletes és nem mellesleg komoly állóképességet is igénylő előadást dr. Kovács Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi főtanácsadója tartotta.
Ezt követően a vendéglátásra is jutott idő. Finom falatok, ásványvíz és kávé várta a vendégeket. Szükség is volt az erőgyűjtésre, ugyanis számtalan feltett kérdés várt válaszra a program zárószakaszában. Kovács Attila válaszaiból kiderült többek között, hogy egy ügyfélbarát, adószakmailag jól felkészített önkormányzati csapat nem tesz mást, mint hogy megkönnyíti az adóügyekben hozzájuk forduló, gyakran laikus ügyfelek dolgát.
A rendezvény sikeres lebonyolításában részt vett dr. Hunyadkürti Szilvia aljegyző és Tasy József irodavezető-helyettes is.