Tízéves Bababirodalom

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.04.20.

A XVIII. kerületben tíz bölcsőde működik. Az egyik legfiatalabb közülük a tizedik születésnapját ünneplő Bababirodalom.

Sokan várták, hogy 2007 tavaszán megnyissa kapuit a Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, mert számos kisgyermekes család lakott már akkor az Alacskai úti lakótelepen (ma Krepuska Géza-telep). Ennek már tíz éve, de azóta is szívesen költöznek a fiatalok a jó levegőjű, csendes környékre, és örömmel viszik a csemetéjüket ebbe a korszerű intézménybe, ahol nemcsak szép környezet fogadja őket, hanem melegszívű gondozók is.

VAA 0130 copy
Az április 13-i születésnapi ünnepségről természetesen nem hiányozhattak maguk a bölcsisek, akik iskolásokat „megszégyenítő” bátorsággal mondókáztak, énekeltek a vendégsereg nagy örömére.
Őket Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester köszöntője követte, s az alpolgármester az önkormányzat nevében egy faliórát nyújtott át Pantó Lászlónénak, az intézmény vezetőjének, ezzel szimbolizálva az idő múlását.
A bölcsőde vezetője elmondta, hogy az alapellátást három 24 férőhelyes, korszerűen felszerelt gondozási egység biztosítja külön tornaszobával, a szolgáltató központban pedig 20 kisgyermek kaphat ellátást.

VAA 0179 copy
– A bölcsőde egyéni arculatát tükrözi a sajátos nevelési igényű gyermekek fogadása és a megváltozott munkaképességű kollégák foglalkoztatása. 2011-től Fogyatékosságbarát munkahely elismerés illeti a közösséget – tette hozzá Pantó Lászlóné.
Az intézményben rendszeresen fogadnak szakmai gyakorlatra kisgyermeknevelő hallgatókat, s 2017 februárjában bevezették az állatasszisztált terápiát is.
Az ünnepi műsorban fellépett több volt bölcsis, akik ma már iskolások, és műsort adtak a bölcsődei dolgozók is.
A rendezvényen részt vett Dámsa József, a településrész önkormányzati képviselője is.