30 éves Bagolyvár

Írta:  Gönczöl András 2016.11.20.

Kerek születésnapot ünnepelt a Bagolyvár óvoda.

Mi az, ha nem a szeretet jele, amikor egy szülinapi rendezvényen dadusok és apróságok közösen terülj-terülj asztalkával és igényes műsorral fogadják a köszöntőket? Ez a szeretet jellemezte a Zöld Liget óvoda Bagolyvárról elnevezett tagóvodájának november 11-én megtartott, koszorúzással egybekötött születésnapi ünnepségét.

VSZ 5970 copy
A picurkák a tagóvoda nevéhez hűen egyenes derékkal, kerekre nyílt szemekkel, olyan kis baglyosan fogadták az érkező vendégeket. Ács Ildikó, a tagóvoda vezetője csak részben árulta el, milyen műsorral készültek az ovisok:
– Legyen ez meglepetés! Annyit elárulhatok, hogy mindent beleadnak majd, ha lopva odanézünk, láthatjuk, hogy néhányan még most is csendesen gyakorolnak.
Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, nem állított mínuszos akadályokat, ugyanis az ünnepség a kertben folytatódott. Miután Herpainé Ábrányi Dóra, a Zöld Liget óvoda vezetője köszöntötte a megjelenteket, Kéthelyi Mátyás, a polgármesteri hivatal köznevelési, közművelődési és sportirodájának vezetője oklevelet és ajándékot adott át az óvodai közösségnek.

VSZ 5958 copy
Harminc év után volt mire visszatekinteni – ebben segített Wallentich Alfrédné, Évi néni, aki 2005-ig volt a Bagolyvár vezetője. Könnyes szemmel emlékezett a Repei házaspárra, Ilonka nénire és Józsi bácsira.
– A családi ház, amely három évtizede ad otthont az óvodánknak, Ilonka néni adománya. Nem tudom érzelemmentesen idézni az adományozást kísérő mondatát: „Ami nem adatott meg életünkben, adassék meg halálunk után.”
A szép gondolatokat a Repei házaspár tiszteletére az egykori családi házuk falán elhelyezett emléktábla megkoszorúzása követte. Kitettek magukért a műsor apró szereplői is, versekkel, dalocskákkal kedveskedve a vendégeknek. Semes-Bogya Eszter dalénekes személyében felnőtt szereplője is volt a műsornak.
El ne felejtsem: az óvoda búcsúajándéka, a kis üveges csalamádé nagyon finom volt.

VSZ 5981 copy