Jubileum a zöld oviban

Írta:  Csernai Mariann 2015.12.28.

Fennállásának 55. évfordulóját ünnepelte decemberben a Napsugár óvoda. A jeles eseményről együtt emlékezett meg az intézmény apraja-nagyja.

Ötvenöt éve nyitotta meg kapuit a Pestszentimrei Napsugár Óvoda. A csendes, kertvárosi környezetben található intézmény nagy alapterületen helyezkedik el, ahol gyönyörűen parkosított udvar, sziklakert és szabadtéri játékok fogadja a belépőt. Nem véletlen hát, hogy a gyermekek itt játszanak a legszívesebben, a rendkívül sokszínű környezet örömteli, szabad mozgásra serkenti őket. Az óvoda az ideális körülmények megteremtése mellett fontosnak tartja a környezeti nevelést, a környezettudatos gondolkodásmód kialakítását is. Az óvodapedagógusok a munkájuk során nagy figyelmet fordítanak a folyamatos megújulásra, az új módszerek elsajátítására és az innovatív eszközök beszerzésére. Azt szeretnék, ha a gyermekek az egyéni fejlődésüket támogató nyugodt és szerető közegben cseperednének.

nap

Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen a vendégeket Lévai Zoltán alpolgármester köszöntötte, majd Perge Zsoltné intézményvezető felidézte az óvoda életének fontos állomásait. A műsorban az ovis csoportok és az óvónők verses-dalos előadással léptek fel. A délutáni állófogadáson Galgóczy Zoltán alpolgármester elismerő szavakkal méltatta az itt folyó nevelőmunkát és azt a környezetet, ahol közel 100 kisgyermek éli mindennapjait. Az eseményen Ughy Attila polgármester is tiszteletét tette.