Kastélydombisok országos sikere matematikából

Írta:  T.L. 2019.06.16.

Három diák egy osztályból „osztályon felül” szerepelt az országos Curie Matematika Emlékversenyen, elhozva az első három helyet.

Három diák egy osztályból „osztályon felül” szerepelt az országos Curie Matematika Emlékversenyen, elhozva az első három helyet. A Kastélydombi Általános Iskola nyolcadikos tanulói ezzel a szép eredménnyel búcsúztak az iskolájuktól.

MatekKastélydombisk2
– Ilyen még nem volt! – újságolta örömmel az intézmény igazgatója, Véghely Tamásné, aki lapunknak elmondta, hogy három diákjuk: Letenyei Beáta, Murguly Dalma és Vágány Zoltán olyan sikert ért el, amilyenre még nem volt példa az iskolájukban, sőt a Curie matematikaversenyen sem: hogy egy osztályból három diák osztozzon az érmeken – Beáta százszázalékos pontszámmal végzett az élen, míg Dalma és Zoltán mindössze két ponttal lemaradva lett második!
– Büszkék vagyunk a tanulóinkra – mondta az igazgatónő mellett Csák Erika osztályfőnök is, aki azt is hozzátette, hogy mindhárom diák más tantárgyakból is jeleskedett, különféle versenyeken értek el helyezéseket, igen szorgalmasak és kitűnő bizonyítvánnyal zárták a tanévet. A matematikatanáruk, Fenyvesi Mária készítette fel őket a versenyekre, így az említett Curie-re is, aki szerényen megemlítette, hogy a tanítványai olyan alapokra tettek szert a tanulmányaik során, hogy maguktól is jól szerepeltek volna az országos döntőben, amelyre egymást segítve készültek. A győztes, Letenyei Beáta érdeklődésünkre a következőket mondta:
– Reménykedtem benne, hogy első leszek ezen a rangos versenyen, mert alaposan felkészültem, és Marika néni is sokat segített, de egymást is támogattuk a feladatok megoldásában a felkészülés időszakában. Először indultam a Curie-n, ezért is örültem a végső sikernek. Egyébként a matematika mellett a kémiát és a biológiát szeretem a legjobban, orvos szeretnék lenni.
– Bea jobb volt, tavaly is második voltam ezen a versenyen – vette át a szót Vágány Zoltán. – Hozzám a logikai feladatok állnak a legközelebb, nagyon szeretem ezt a tantárgyat, de konkrét terveim még nincsenek azzal kapcsolatban, hogy milyen foglalkozásban teljesedjek majd ki a középiskolai tanulmányaim után.
Murguly Dalma szintén a második helyet hozta el, azonos pontszámmal, mint Zoltán. Ő is a logikai feladatokat szereti jobban matematikából.
– Úgy éreztem, jól megy a matek, de nem gondoltam, hogy ilyen jó helyezést érek el – mondta. – Kémiából is versenyeztem, a kerületi versenyt tavaly megnyertem, a budapestin harmadik, míg az országoson a második lettem. Orvos vagy gyógyszerész szeretnék lenni.
Gratulálunk a három diáknak, akik a nyári pihenés után ősszel magasabb szinten, középiskolában kezdik meg a tanulmányaikat!