A tanáraink jövőt adnak az ifjaknak

Írta:  B,.Z. 2019.06.13.

Ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt oklevelet szerző kerületi pedagógusok kaptak arany-, gyémánt- és vasdiplomát a pedagógusnap alkalmából.


A Kondor Béla Közösségi Házban tartott június 12-i ünnepségen huszonhat tanár, tanító és óvodapedagógus vette át jubileumi diplomáját Ughy Attila polgármestertől és Galgóczy Zoltán alpolgármestertől.
Ughy Attila ünnepi köszöntőjében a pedagógusi pálya nehézségeivel kapcsolatos gondolatait osztotta meg az ünnepeltekkel. A polgármester elmondta, hogy a mesterré válás útja sosem könnyű. Aki erre az ösvényre lép, jól tudja ezt, sőt talán épp ezért választotta magának ezt az élethivatást, a gyermekek nevelését, a pedagógusi pályát.

VAA 3088 copy

VAA 3107 copy

VAA 3140 copy

– Akiket most köszöntünk, és átadjuk nekik az arany-, a gyémánt- és a vasdiplomákat, mind ilyen elhivatott és elkötelezett mesterek, akiknek ezért kifejezzük nagyrabecsülésünket. Ők közösségünknek nemcsak a mesterei, de a tartóoszlopai is. A tanáraink ugyanis azok az emberek, akik nélkül nem képzelhető el biztos jövő, akik nélkül felbomlana az az egység, ami régóta jellemzi Pestszentlőrinc-Pestszentimre szeretett közösségét – hangsúlyozta a szónok.
A polgármester hozzátette:
– A jubileumi tanári oklevelek átadásakor minden évben a büszkeség mellett hálát is érzünk, mert egy pillanatra sem bizonytalanodunk el a jövőnket illetően. Ezt a magabiztos előretekintést szintén önöknek köszönhetjük. Mert a tanáraink jövőt adnak az ifjaknak. A mi gyermekeink képességeket és tudást szereznek ahhoz, hogy magabiztosan vegyék az akadályokat, és minden tanítási metódusban eljön az a pont, amikor az ismeretlen már nem látszik félelmetesnek. Amikor a jövő lehetőségként jelenik meg előttük. A jövő titokzatossága átalakul, a végtelen távolság helyett belátható, bejárható túraösvényt látunk magunk előtt, és a céltalan bolyongásból izgalmas kaland válik.
Az ünnepi eseményen Bencze Ilona Jászai Mari-díjas érdemes művész és az egykori pedagógus, Virág Miklós versmondását, majd a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola Langalló csoportjának táncprodukcióját élvezhette a közönség.

A jubileumi diplomák átadását követően állófogadást rendeztek az ünnepelt pedagógusok tiszteletére.