A megújulás nyara

Írta:  K.Gy. 2019.06.11.

Az egyre komfortosabb, lakhatóbb kerületért dolgoznak a Városgazda munkatársai.

Mozgalmas nyár elé néz a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt., a szokásos karbantartási munkák keretében és azokon kívül is bőven akad feladata. Intézmények újulnak meg, parkok, játszóterek, sétányok, kutyafuttatók lesznek korszerűbbek és szebbek.

Hősök tere játszótérátadás 4

ovi sport pálya átadó Napvirág tagóvoda Galgóczy Lévai 4688 copy

 

A közösségi élet támogatására is törekszik a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt., amely máris belekezdett a nyári időszak munkálataiba. Ezek között akad minden évben kötelezően elvégzendő feladat – karbantartások, felújítások –, valamint újabb projektek is.
– Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az önkormányzat és cége, a Városgazda jó gazdaként igyekszik bánni a tulajdonával. Nemcsak megőrizni szeretnénk a kerületi vagyon állapotát, hanem arra is törekszünk, hogy fejlesztésekkel, újításokkal minél színvonalasabb, élhetőbb környezetet teremtsünk az itt élők számára – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester.

Modern vásártér a Havannán

A Városgazda Zrt. Vagyongazdálkodási Divízióját érintő két legnagyobb idei projekt a Havanna-hetivásárhoz és a Fáy utca 2. szám alatti épületegyütteshez kapcsolódik. A Havanna-hetivásár megújítása során új üzletsor és burkolat kiépítése, akadálymentes közlekedési rendszer és vizesblokkok kialakítása valósul meg. A felújításnak köszönhetően egy mindenki által elfogadható, a legkülönfélébb elvárásoknak megfelelő piactér alakul ki a lakótelepen. A terület piaci funkción túli hasznosításának eredményeként erősödhet a közösségi élet is a lakótelepen. A hetivásárt üzemeltető vagyongazdálkodási divízió gyakorlati tanácsokat adott, a használatot elősegítő indítványokat tett a tervezés során az önkormányzatnak. A kivitelezést a Városgazda annyiban segíti, hogy a szomszédos területen biztosítja a piac folyamatos működését, a költöztetést is a városüzemeltető végezte el, továbbá új járdát épített a zöldfelületen, és bővítette az elektromos hálózatot az árusok számára.

Intézmények karbantartása

Az óvodák, bölcsődék, intézményi épületek folyamatos odafigyelést, törődést igényelnek. Ezeket a munkákat a Városgazda Intézményüzemeltetési Divíziója végzi el rendszeresen. Sándor István divízióvezető így foglalta össze ezeket a feladatokat:
– Hasonlóan az előző évekhez, idén is jelentős összeget fordít az önkormányzat a Városgazda által üzemeltetett intézmények karbantartási munkáira. Harminc helyen végzünk tisztásági festést, hatban újítunk fel parkettát csiszolással, lakozással vagy új laminált padlóburkolat lerakásával, ötben pedig új ajtókat építünk be. Négy intézményben folytatódik a régi armatúrák cseréje korszerű LED világítótestekre, továbbá öt intézményben folytatjuk a szúnyoghálók felszerelését.

Aszfaltozás több utcában

Akad a kerületben még néhány utca, ahol szilárd útburkolat kialakítására van szükség. Egy állami pályázatnak köszönhetően a nyár folyamán a Kappel Emília, az Erdősáv, a Bagamér, a Csőszkunyhó, a Lajta, a Párkány, a Liszt Ferenc, a Szántás, a Termény, a Vág, a Közdűlő, a Csap, a Forgó, a Lenke, a Pamut, a Törvény, az Orgonafüzér, az Olaszfa, a Boronás, a Kártoló és az Eszter utcában kezdődik el az aszfaltozás. A kerületben tíz sportpark is épül, ezek a mozgás, az egészséges életmód támogatása mellett közösségi pontokká, találkozóhelyekké is válhatnak. A sportparkok mellett a futókörök is a kerület sportinfrastruktúráját bővítik majd, az egyiket a Brenner János-parkban, a másikat a Vilmos Endre Sportcentrumban alakítják ki.