Vakáció könnyedén

Írta:  K.Gy. 2019.05.07.

Mindenkit vár a Bókay-kerti napközis tábor.

Aki nem talál az érdeklődésének megfelelő programot, szakrajt a Bókay-kerti nyári napközis táborban, annak talán nincs is igazán érdeklődési köre. A kerület sok évtizedes múltra visszatekintő tábora június 24. és augusztus 23. között várja az általános iskolásokat.

VAA 4531 copy

VAA 3274 copy

Manapság gyakran hallani szülőktől, hogy egy nyaralás megszervezése sok fáradsággal jár, a kiadásokról nem is beszélve. Ha a család utazni akar, bizonyára így is van. Maga a szünidő eltöltése azonban nem ilyen bonyolult, és nem is kell messzire menni ahhoz, hogy tartalmasan teljen a vakáció. Az önkormányzat által támogatott Bókay-kerti napközis tábor évtizedek óta segíti a családokat a nyár hatékony megszervezésében.

Az alapok maradnak

A tábor szerkezete az elmúlt évtizedekben kikristályosodott, és bár mindig kínál valami újdonságot, érdekességet, a szervezők és a táborozók egyaránt ragaszkodnak az alapokhoz.
– A cél az, hogy változatosan, pergő módon teljen az idő, és hogy lehetőleg mindenki találjon olyan programot, amelyik megfelel az érdeklődésének – mondta Kuba Gábor, a tábor vezetője.
A gyerekeket mindig egyhetes turnusra lehet beíratni, de akár többször is. A tábori díjért a szünidőző diákok napi háromszori étkezést kapnak, s részt vehetnek a helyben szervezett sport- és szabadidős programokon, gyermekelőadásokon, vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon, valamint buszos és hajókirándulásokon. Ez azonban nem minden.

Többet a szakrajokban

– Évek hosszú sora alatt alakítottuk ki az úgynevezett szakrajok rendszerét. Egy megfizethető pluszösszegért cserébe a gyerekek az érdeklődésüknek megfelelő kurzust választhatnak, amelyet többnyire meghívott szakemberek vezetnek – mesélte Kuba Gábor.
A szervezők igyekeztek úgy összeállítani ezek sorát, hogy a sport és a kultúra területén egyaránt bő kínálatot nyújtsanak.
– A lányok körében különösen népszerű az akrobatikus rock and roll, a zumba- és a mazsorettraj, a fiúk pedig nagyon szeretik a labdarúgást – árulta el a táborvezető.
A kínálat természetesen ennél sokkal bővebb. Indul kézműves szakraj azok számára, akik többet szeretnének alkotással foglalkozni, mint amennyire a tábori alapcsomag keretében lehetőség van, a Park uszoda közelségének köszönhetően lesz kezdő és haladó úszáskurzus, továbbá tenisz- és túraraj is. Néhány évvel ezelőtt próbaképpen indult, és azonnal rendkívül népszerű lett a „kocka” szakraj, amelyben a legó a főszereplő. Természetesen idén is lesz ilyen.