Közel félszázan pancsoltak

Írta:  Sz.Cs. 2019.06.13.

A kisgyermekesek vették birtokba a Bókay-kert strandját.

Pünkösdhétfőn nyitotta meg a kapuit a hűsölni, kikapcsolódni vágyók előtt a Bókay-kerti Park strand. A látogatókat verőfényes napsütés és kellemes, 27–28 Celsius-fokos víz fogadta. Az sem utolsó szempont, hogy a tavalyinak megfelelő jegyárakkal kereshetjük fel a fürdőhelyet. Mint arról már hírt adtunk, a strandszezonra a korábbiaknál is nagyobb mértékben újították fel a medencét.

VAA 3018 copy

VAA 3014 copy

 

A Bókay-kertnek a strandtól távolabb eső kapuján belépve még alig látunk valakit 11 óra körül. A teniszpályákhoz érve viszont álmélkodva konstatáljuk, hogy milyen elszánt emberek vannak: a tűző napon kergetik a kisméretű labdát. Ezek után már csak a tompa gyerekzsivaj felé kell vennünk az irányt. A kerítésen kívülről úgy tűnik, annyi ember van a strandon, mint amennyi még kellemesen, a másik törölközőjét tisztes távolságból elkerülve is bőven elfér. Főleg kisgyermekeseket látunk.

 

Megújult medence


Mint azt Bögös Józseftől, a strandot üzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Uszodaüzemeltetési Osztályának vezetőjétől megtudtuk, a nyitás napján 470 látogatójuk volt.
A szakember korábban már elmondta lapunknak: ebben az évben jelentős változtatásokat hajtottak végre a nagymedencében, ahol az egész belső burkolatot és a hozzá tartozó külső peremrészt is kicserélték. A csempeburkolatot a hideg időjárás tönkretette a téli hónapokban, ezért kék színű, korszerű fóliaborítással látták el a medence belső falát, ami által az teljesen megújult.

 

„Nagyon tetszik!”


– Sokkal szebb lett – mondja a kérdésünkre válaszolva Karmen, aki sok kicsi gyerekkel érkezett a strandra. A fiatal anyuka lelkesen hozzáteszi: – Nagyon tetszik! Jó, hogy ilyen klassz kis sima lett a medence alja. Szeretünk idejárni. Először is azért, mert ez van hozzánk a legközelebb. Csepelre tudnánk még menni, de minek? A picikkel nagyon macerás elbuszozni. Itt szép, gondozott a park, sok árnyas fa van, kellemes a víz. És ami még nagyon fontos, megfizethető!

 

Negyedáron


Máshol az itteni belépőjegyek árának három-négyszeresét kellene kifizetni.
– Itt a kisbabámnak nem kell jegyet vennem, a két hat év alatti fiamnak fejenként 650-et, magamnak 1000 forintot fizettem a belépőért. Bejöttünk négyen 2300 forintból. Most pont jó, hogy ennyien vannak. Biztosan sokan elutaztak a pünkösd miatt. Nyáron zsúfolt picit a strand, hétvégente ezért inkább kirándulni szoktunk. Nyilván sokba kerülne, de szerintem volna igény még egy medencére. Hely lenne rá. Hétköznap a táborozó gyerekek népesítik be inkább a fürdőt, de tőlük még bőven megvagyunk. Egy szó, mint száz, nekünk ideális ez a hely.