Kalapot kell emelni előttük…

Írta:  Róth Ferenc 2019.02.28.

A Magyar Parasport Napját minden évben február 22-én tartják. 


Az egész havanna-lakótelepi Robogó óvoda örömmel „robogott” az érkező vendégek elé. Az intézményvezető, Laminé Antal Éva minden egyes érkezőt kedves szavakkal üdvözölt, mert valóban mindenki odafigyel erre a napra. Igaz, nem érint mindenkit, de hogy egy kicsit mindenki a magáénak érzi, az egészen biztos…
A dátum, február 22-e azért szimbolikus, mert 1970. február 22-én alakult meg a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivér Sportklubja az akkori mozgásjavító intézmény falai között.
Az önkormányzatot Galgóczy Zoltán alpolgármester képviselte, aki szép szavakkal köszöntötte az ünnepségen megjelenteket.

20190222 111754

20190222 111856


És hogy legyen „élő sport” is, méghozzá csinos, arról a válogatott parakajakos, Varga Katalin gondoskodott.
A riói olimpián 5. helyezést elérő sportoló elmondta, hogy az örömön túl mindig tiszteletet érez azok iránt, akik bármilyen fokú sérültséggel vállalják el azt a kemény munkát, amit egy-egy nagy verseny előtt el kell végezni.
– Ha egy ép sportolónak is le kell győznie önmagát a sikerhez, elképzelhető, hogy milyen lelki és fizikai erőt követel meg ez egy fogyatékkel élő sportembertől – mondta Katalin, akinek a szavaival nem is lehet vitatkozni.
A Robogó óvoda kicsinyei azonban épen és egészségesen mutathatták be azokat a sportos gyakorlatokat, amelyekkel a vendégek fogadására készültek…