Ajándék emlékfát kapott a kerület

Írta:  Puskás Attila 2018.11.26.

25 éves a Virágos Magyarország verseny, ennek állít emléket a kerületben ültetett fa.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 25. kiírásának alkalmából a Magyar Turisztikai Szövetség mind a 324 pályázó településnek egy-egy facsemetét – egy oszlopos gyertyánt – és egy emléktáblát ajándékozott. Ezt a facsemetét ültette el Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester november 22-én a pestszentlőrinci Kossuth téren. A gyertyán Magyarországon őshonos, parkokban kedvelt fafajta, a hazai kertkultúrában a XIX. századtól jelen van.

fa1

fa2

fa3


- Jó érzés volt elültetni ezt a fát, amit egy olyan versenyen való részvételért kaptunk, amin 1996 óta részt veszünk. Azok a gyerekek, akik több mint húsz éve a díjátadón körülsereglették az önkormányzat képviselőit, munkatársait, mára jó eséllyel maguk is családanyák és családapák és továbbvihetik, továbbadhatják azt az eszmét, hogy gondozni kell a szabad zöldterületeket, virágokat, növényeket kell ültetni – mondta a faültetést követően Ughy Attila.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre a legnagyobb zöldfelülettel rendelkező kerületek egyike. A Virágos Magyarország versenyben az évek során több fővárosi különdíjat kapott, míg 2016-ban a budapesti kerületek között első helyezést ért el. Idén a Fővárosi Önkormányzat különdíját kapta meg a kerület a Brenner János Pihenőpark létesítéséért és a Kossuth tér megújításáért.