Bravúrezüst Olaszországból

Írta:  R.F. 2018.08.29.

Valkusz Máté több mint 600 helyet ugrott a teniszezők világranglistáján.

Hosszú meneteléssel szerzett ezüstérmet a legutóbbi versenyén Valkusz Máté, a kerületben élő teniszező kiválóság, aki rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött már eddig is.

valkusz
Legutóbb augusztusban az olaszországi Cordenons-ban lépett pályára egy 64 ezer dollár összdíjazású ATP-viadalon, ahol valóban kitett magáért. A selejtezőből indulva jutott el a döntőig, nem kevesebb nyolc győzelmet elérve addig. Az utolsó mérkőzésen az olasz Lorenzi volt az ellenfele, akitől háromjátszmás, szoros küzdelemben kapott ki, s lett így ezüstérmes a rangos olaszországi tornán.
Az első játszmát Lorenzi nyerte 6-3-ra, amit Máté ugyanilyen arányú győzelme követett. A harmadik, mindent eldöntő játszmában a hazai pályán játszó, a nézők bíztatásától támogatott Lorenzi 6-4-re nyert, így ő szerezte meg az elsőséget.
A kiváló szereplésnek, s a korábbi tornákon mutatott jó formájának is köszönhetően, Valkusz Máté hatalmasat ugrott előre az ATP-világrangistán. Mindent elárul, hogy az év elején csupán a 890. helyen állt, s az olaszországi ezüstérme után már a 283. (!) helyen jegyezték a 20. életévét augusztusban betöltött fiatalembert.
Máté augusztus 28-tól egy székesfehérvári tornán lép pályára.