Valkusz Máté hétfőtől újra edzhet

Írta:  R.F. 2019.02.03.

Nehezen viselte Valkusz Máté a betegeskedést, az edzés nélköli időszakot. Orvosai egyetértésével hétfőtől végre újra edzhet a tehetséges teniszező.

Nem állítható, hogy sikerekkel teli időszakot tudhat maga mögött Valkusz Máté, kerületünk teniszező kiválósága, a válogatott, a Davis Kupa-csapat tagja.

Még elmúlt év őszén vette „ki a kezéből” az ütőt egy súlyos vírusfertőzés, amely arra kényszerítette őt, hogy teljes mértékben szüneteltesse az edzésit, amelyből fakadóan aztán természetesen késett, késik az alapozása is.

Máté azonban, mint rendesen, csak előre tekint. Most például arra, hogy mind a magyarországi, mind a németországi orvosai úgy döntöttek, hogy hétfőtől újra edzhet, de – s ez, sajnos, lényeges – egyelőre csak negyven százalékos terheléssel.

Elmondta a sportoló édesanyja, hogy már ez is öröm Máté számára, mert nagyon nehezen viselte az edzés és tenisz nélküli hosszú heteket.

A lényeg, hogy a 21 éves fiatalember a jövő hét elején megkezdi az edzéseket, s a felkészülést arra a március végi spanyolországi versenyre, amelyen, reményei rajthoz állhat, s végleg elfeledheti a maga mögött hagyott balszerencsés hónapokat.

atpbp11 copy