Újra itt a jótékonysági Runway Run

Írta:  R.F. 2018.08.17.

A következő hónap első szombatján, szeptember 1-jén hatodik alkalommal rendezik meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét.

A következő hónap első szombatján, szeptember 1-jén hatodik alkalommal rendezik meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét. A Runway Run indulói a Liszt Ferenc repülőtér 1. futópályáján mérik össze az erejüket.

run

A Budapest Airport Zrt. meghívásos futóversenyét elsősorban a cég partnereinek és a nemzetközi légi közlekedési szakma képviselőinek hirdetik meg, de a Facebookon egy játék keretében bárki jogot nyerhetett a nevezésre.
Az idén is mintegy ezer fő jelezte a részvételi szándékát. Az érdeklődés nem meglepő, hiszen Európában egyedülálló nemzetközi rendezvényről van szó: ez az év egyetlen napja, amikor a budapesti repülőtér 1. futópályáját nem a repülőgépek, hanem a futók veszik birtokba.
A versenyen 5 és 10 kilométeres távon lehet futni, de 1 kilométeren a 6–15 éves gyerekek is kipróbálhatják magukat a futópálya betonján.
A nevezésekből befolyó összeggel a Budapest Airport egy magyarországi és egy brit alapítványt támogat. A Suhanj! Alapítvány részben a Runway Run bevételéből nyitotta meg két éve az ország első integrált edzőtermét, ahol együtt sportolhatnak a fogyatékkal élők és az egészségesek. A nevezésekből részesülő másik szervezet a brit Anthony Nolan Alapítvány, amely leukémiás gyermekek életmentő műtéteit támogatja.