Fontos a kerületiek komfortérzete

Írta:  B.Z. 2018.07.10.

A gyors önkormányzati döntésnek és kivitelezésnek köszönhetően rövid időn belül javították ki a meghibásodott útburkolatot a Kispesti utcai vízcsőtörést követően.


A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. a Budapest Közút Zrt. közterületi építkezéseket nyilvántartó honlapjáról június 14-én értesült arról, hogy a Kispesti utcában vízcsőtörés miatt meghibásodott az úttest. A helyszínt felkereső útellenőr azt tapasztalta, hogy a csősérülés következtében a csatorna nyomvonala mellett mintegy 60 méteres szakaszon megsüllyedt az úttest.

VAA 1150 copy
Amint azt Ughy Attila polgármester elmondta, ezt követően gyors kivizsgálást indítottak a helyzet tisztázására. Miután a Fővárosi Vízművek Zrt. a vízcsőtörést megszüntette, az utca burkolatának csak azt a néhány négyzetméteres szakaszát újította fel, amely konkrétan a csőtörés helyszíne volt, mert az úton keletkezett további beszakadást szerintük nem a jelentős mennyiségben és nagy nyomással kifolyó víz okozta.
– Mi összehívtuk egy megbeszélésre az önkormányzat és a Városgazda műszaki és jogi szakembereit, majd minden szereplő részvételével helyszíni bejárást is tartottunk. Végül arra a meggyőződésre jutottunk, hogy a megrongálódott úttest teljes szakaszát akkor tudjuk a leggyorsabban helyreállítani, ha a magunk kezébe vesszük a kivitelezést. Nem kívántunk ugyanis hosszadalmasabb jogi vitákba bocsátkozni, mert a Kispesti utcában lakók és az ott közlekedők érdeke sürgős lépést kívánt. Márpedig a kerületiek komfortérzete számunkra igen fontos, ezért az önkormányzat vállalta a megsérült útszakasz gyors helyreállítását és az ezzel járó költséget – tájékoztatott a polgármester.
Az önkormányzat tehát a saját cégét, a Városgazda Zrt-t bízta meg a kivitelezéssel, amely napokon belül elkezdte a munkát. Ennek során a helyi lakosok kisebb-nagyobb igényeit is figyelembe vették. Voltak ugyanis olyan észrevételek, amelyek szerint az utcában a csatornafedlapok kiemelkedtek az útfelületből, ezért az érintett szakaszon a fedlapokat is szintbe helyezték.
A csőtörés helyszínének körzetében az útszakasz helyreállítását mintegy 60 méter hosszúságban, 93 négyzetméter felületen az egyéb javításokkal együtt június 27-ig elvégezte a városüzemeltető cég, aminek nyomán az utcában lakókat és az átmenő forgalmat használókat érintő kellemetlenségek megszűntek.