Jól lehet majd lakni az ízelítővel

Írta:  R.F. 2017.09.20.

A Bókay-kertet szombaton akár Bókay-Sportkertnek is lehetne majd hívni. A szeptember 23-ai, szombati Sportízelítőn ugyanis minden a mozgásról, a sportról és az egészségről szól majd.


Az előkészületek már javában zajlanak, sőt, nagyjából be is fejeződtek. Az önkormányzat sportreferensei, Varga Judit Veronika és Eszes János bejárásra invitálta azt a nem kevés egyesületet, amelyik jelezte, hogy ezúttal is részese akar lenni annak a sportnapnak, amelyik vitathatatlanul a legtöbb, a sportra, a sportágválasztásra „éhes” fiatalt mozgat meg a kerületben. S talán már azon túl is, hiszen városszerte híre van már a kerületi sportos napnak.

VAA 0931
A Sportízelítő eddigi sikeres mivoltát az is jelzi, hogy részben csúcsközeli azon sportegyesületek száma, amely be kíván mutatkozni, s kedvet csinálni az adott mozgásformához. Amennyiben így lesz, s elcsábítanak valakit (valakiket), az már akár hétfőn megteheti az első lépéseket a siker felé vezető úton.
A kert nagyszínpadát akár forgószínpadnak is nevezhetjük majd szombaton, mert a sportágak egymás után mutatkoznak be, s igyekeznek „ellopni” azokat, akikkel néhány év múlva, mint korosztályos bajnokokkal dicsekedhetnek.

VAA 0727 copy
A sportnapon közel hatvan (!) sportág mutatkozik be. Felvonulnak az egyéni- és a csapatsportágak, akárcsak a divatosak, mint a már jól ismertek.
Ha tehát az időjárás is megkegyelmez (20 fok körüli hőmérsékletet és esőmentes napot ígér a meteorológia) az ízelítőnek, akkor nem csak kóstolni lehet, hanem dugig jóllakni is.

VAA 0847