Adyval mindenki nyert

Írta:  B.Z. 2019.05.30.

Utolsó fordulójához érkezett május 28-án az Ady Endre halálának 100. évfordulóján rendezett három fordulós kerületi vetélkedősorozat, amelynek végén eredményt is hirdettek.


A XVIII. kerületi önkormányzata fenntartásában működő Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából három fordulós vetélkedőt szervezett a kerületi szociális szolgálatok ellátottjainak. A vetélkedősorozat témái Ady Endre életrajza, munkássága és költészete, valamint érdekességek a költő életéről.
A befejező III. fordulót május 28-án rendezték a Borostyán Nappali Szolgálat épületében, ahol az induló hat csapat tagjai már izgatottan várták a költő életével és munkásságával összefüggő kérdéseket. Az előző két forduló alapján ugyan nagyjából már kirajzolódtak az erővonalak a négy fős csapatok között, de az utolsó javítási lehetőség még mindenki előtt adott volt

ady1

ady2

ady3


Holové Zsolt a vetélkedés megkezdése előtt Adyval kapcsolatos személyes élményeit is megosztotta a résztvevőkkel. A Polgármesteri Hivatal humánszolgáltatási irodavezetője szólt többek között a versek olvasásának élményéről, arról, hogy ha nem is tudjuk magunknak mindig megfogalmazni pontosan bizonyos érzéseinket, azokra a versek olvasása közben rácsodálkozhatunk.
Timárné Penczi Ildikó elmondta, hogy a mindig másik szociális intézményben megtartott három forduló alkalmával a kérdéseken és feladatokon keresztül a vetélkedő résztvevői végigtekinthették Ady Endre életét. Az intézményvezető hozzátette, hogy Ady a családján és a költészetének egyes állomásain keresztül a harmadik fordulóban elérkeztek a pálya egyes budapesti helyszíneihez. E kalandozások közben talán olyan dolgokat is megismerhettek, amelyeket korábbi tanulmányaik során nem.
A III. forduló legjobb eredményét végül a Reménység Nappali Szolgálat érte el és a három forduló teljesítménye alapján az összesített versenyben is végül ők lettek az elsők. Második helyezést ért el a Borostyán Nappali Szolgálat, harmadik helyen pedig a Somogyi László Szociális Szolgálat végzett. A győztes csapat tagjai egy-egy Ady-kötettel lettek gazdagabbak. A vetélkedősorozat valamennyi szereplője nyert azonban azzal, hogy részt vehet június 14-én a Petőfi Irodalmi Múzeum által szervezett Ady-sétán, amelyen végigjárhatják a Budapesten található Ady-emlékhelyeket.