Nyugdíjas karácsony, műsorral

Írta:  T.L. 2018.12.30.

A Kondorban karácsonyoztak a NYÉVE tagjai.

A Jézuska a kerületi nyugdíjasokhoz is eljött, mint minden évben, ezúttal is a Kondor Közösségi Házba, amelynek színházterme megtelt szépkorúakkal. Az ünnepi műsorban volt tánc, vers, karácsonyi ének és bibliai témájú vetítés is.

Lőrincnyugdkarácsony1
A kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) elnöke, Freyberger László köszöntötte a megjelenteket, köztük Kunhalmi Ágnest, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselőjét, Ughy Attila polgármestert, Szarvas Attila alpolgármestert, dr. Korányi András lelkészt, Kőfalvi Pált, a NYÉVE örökös elnökét és a társklubok vezetőjét, majd áldott, békés karácsonyi ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánt. Azt is megemlítette, hogy az önkormányzat anyagi támogatásával és a tagságuk komoly segítségével készülnek minden kerületi szintű rendezvényre, illetve sajátszervezésű programjaikra, amit ezúttal is megköszönt.
Ezután Ughy Attila polgármester arról beszélt, hogy jó nézni az itt megjelent szépkorúakat, akiknek a szeméből az öröm tükröződik vissza.
-Amikor önöket látom, mindig a szüleim jutnak az eszembe – mondta, majd egy-két személyes történetet mesélt róluk. Ezt követően dr. Korányi András lelkész a szeretetről, a karácsonyi ünnepekről beszélt és arról, hogy az ének nem akkor szólal meg, amikor halljuk, hanem már előtte a szívekben… Szarvas Attila alpolgármester, Ady Endre Karácsonyi rege című versét, Újvári Ferenc költő, író pedig egy saját versét adta elő, majd a Téb-láb tánccsoport lépett fel, végezetül Nógrádi Tóth István kerületünkben élő nótaénekes és dalszerző nótázott, hogy kicsit oldja az ünnepi hangulatot – szívesen tartottak vele a szépkorú nézők is.
Természetesen, most sem maradt el egy hosszabb diavetítés, amely a kis Jézus születését mutatta be gyönyörű bibliai felvételekkel, történetekkel és karácsonyi énekekkel.