Néha nehéz velük, ám gyakrabban nehezebb nélkülük

Írta:  G.A. 2018.03.14.

A hölgyeket köszöntötte a NYÉVE a Kondorban.

Nőnek lenni mindig jó, ma különösen nagyon jó! – lelkesedett a Kondor Béla Közösségi Házban a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület március 8-i nőnapi rendezvényén egy kedves arcú hölgy, miközben a sokadik virágszálat is átvette férfi ismerőseitől.

012 CB copy

Meglepő kijelentéssel nyitotta meg Freyberger László, a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) elnöke az ünnepi műsoráradatot:
– Tisztázzunk egy dolgot: nagyon nehéz veletek élni, ám még nehezebb nélkületek! 
Ezt követően mikrofon elé invitálta Kucsák László országgyűlési képviselőt, majd Lévai István Zoltán alpolgármestert.
– Ifjú és hosszabb ideje ifjú hölgyeim, önök nélkül íztelen lenne az életünk – kezdte a köszöntőjét a képviselő –, a mindennapjainkhoz önök adják a fűszert. A miheztartás végett magyarázattal is tartozom: vajon a jóisten miért a férfit teremtette meg elsőként? Mert az örök nő megalkotása előtt kellett egy vázlat.
Verssel és jókívánságokkal zárta a köszöntőjét Kucsák László.

018 CB copy


Lévai István Zoltán alpolgármester így üdvözölte a vendégeket:
– Mi fiatal és kevésbé fiatal férfiak örökké cipelünk egy adósságot. Ez az adósság nem más, mint az év további 364 napja. Azzal vigasztaljuk magunkat, hogy lehetetlen mindennap kimutatni az önök felé áradó tiszteletünket, szeretetünket. Szeretném, ha elhinnék, hogy a gondolatainkban minden napra jut egy maréknyi tisztelet és szeretet az önök irányába. 
A műsor összeállításában biztosra mentek a szervezők. Már az elmúlt években is sikerrel szórakoztatták a hölgysereget dalokkal, táncszámmal, egy zenével kísért vidám jelenet bemutatásával. Az ünnepi előadást önfeledt táncos buli követte kora estig, éppen úgy, mint a hónap egy-egy csütörtökén. Jelentjük, fáradtságnak még apró jeleit sem láttuk.